Donald Tusk, mesaj în limba română, la Sibiu: "M-am îndrăgostit". A adus mănuşile lui Duckadam

Andreea Cosma |
Data publicării:
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
Donald Tusk, preşedintele Consiliului European

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a vorbit din nou, într-o română perfectă, de data aceasta la Sibiu. În discursul său a avut numai cuvinte de laudă pentru România şi a adus cu el mănuşile primite cadou de la Helmuth Duckadam.

La finalul discursului său din cadrul conferinţei comune cu preşedintele Klaus Iohannis și cu Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Donald Tusk a spus: "Permiteţi-mi să închei în limba română".

"Aş dori să îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru organizarea şi găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul preşedinţiei române, am vorbit din suflet despre România pentru că am coinvigerea că sunteţi remarcabili. Aţi organizat un summit exepţional. Puteţi fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa este mândră de dumneavoastră. Pur şi simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră. Mersi!", a fost declaraţia rostită în limba română de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Citeşte şi: Donald Tusk s-a întâlnit cu Helmuth Duckadam, pe care l-a omagiat în discursul său

Oficialul european a venit cu mănuşile primite de la Helmuth Duckadam, cu care s-a văzut ieri, la Sibiu. Tusk i-a mulţumit încă dată la începutul discursului său pentru cadou.

Pe 10 ianuarie 2019, Președintele Donald Tusk a participat la București la ceremonia de deschidere a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, unde a ţinut un discurs în română, în care l-a menţionat şi elogiat pe fostul fotbalist, Helmuth Duckadam.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel