Donald Trump le cere susţinătorilor să evite violenţa

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump le-a cerut miercuri susţinătorilor săi să evite violenţa, după intrarea manifestanţilor pro-Trump la Capitoliu, atmosfera fiind extrem de tensionată, relatează AFP.

„Susţineţi poliţia Capitoliului şi forţele de ordine. Sunt de partea ţării noastre. Staţi liniştiţi”, a postat Trump pe Twitter.

Într-un discurs deosebit de virulent, liderul de la Casa Albă le-a cerut susţinătorilor săi să se îndrepte spre Congres pentru a face presiune asupra aleşilor republicani pentru ca aceştia să se opună certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden, transmite EFE. Poliţia a ordonat evacuarea a două edificii alăturate şi închiderea de urgenţă a Capitoliului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel