Doi frățiori, uciși de un român sub ochii altui copil de doar 5 ani: „A fost din răzbunare“. Adrian lucra ca zidar, în Ecuador

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Adrian S. este acuzat că a ucis doi copii, de 10 și 14 ani, și le-a abandonat cadavrele pe două străzi din orașul Ambato (provincia Tungurahua), din Ecuador. Inițial s-a crezut că furtul ar fi fost mobilul crimei. Ultimele cercetări arată însă că totul era la locul lui, astfel că anchetatorii cred că răzbunarea a fost motivul crimei.

Adrian S., un zidar român care a ucis doi copii în Ecuador a fost arestat în Peru și riscă până la 26 de ani de închisoare. A fost arestat de Interpol în aprilie și extrădat săptămâna trecută în Ecuador. Se bănuiește că motivul crimei ar fi răzbunarea.

Când părinții celor doi copii uciși de român au plecat de acasă pentru a vinde fructe în Ibarra, nu și-au imaginat niciodată că va fi ultima dată când își vor vedea în viață fiica de 10 ani și fiul de 14 ani. Când s-au întors vineri dimineața devreme, și-au găsit copiii morți. Cineva îi omorâse. Totul s-a întâmplat pe 13 decembrie 2019.

Vezi și: Românul care a ucis doi copii în Ecuador a fost capturat: Adrian era angajatul părinților micuților pe care i-a masacrat

Deși a trecut mai mult de un an de la teribilul eveniment, părinții copiilor ar putea găsi acum dreptate. Suspectul în cazul crimei este un cetățean român care făcea lucrări de zidărie în casa familiei Chagmana-Moposita. Adrian S. în vârstă de 33 de ani, era singurul care știa că copiii erau singuri. Copiii uciși, potrivit Parchetului, aveau răni provocate de un obiect ascuțit. În ziua de vineri a tragicului eveniment, românul Adrian S. nu s-a prezentat la serviciu, ceea ce a sporit suspiciunile la adresa sa.

Doi frățiori, uciși de un român sub ochii altui copil de doar 5 ani: „A fost din răzbunare“

 

Din ianuarie 2020, românul se află pe lista celor mai căutate persoane din Ecuador. Procuratura Generală a solicitat emiterea alertei roșii pentru localizarea și capturarea rapidă a acestuia. Autoritățile ecuadoriene, potrivit presei locale și peruane, au stabilit că suspectul a fugit în Peru. În aprilie 2021, la 15 luni de la lansarea alertei internaționale, a fost arestat de agenții Interpol în Lima, capitala Peru. Procuratura ecuadoriană și alte organe judiciare au coordonat extrădarea românului, iar pe 3 iunie anul acesta românul a ajuns în închisoare în Ecuador.

Citește și: Crima care a îngrozit America de Sud. Doi frățiori, uciși de un român sub ochii altui frate, de doar 5 ani. Procesul de extrădare, paralizat

Acum, Adrian va fi transferat la Ambato, urmând ca una dintre instanțele penale să stabilească o dată și o oră pentru ședința de judecată. Parchetul a comunicat că "a adunat abundente probe testimoniale, de expertiză și documentare pentru a obține o condamnare cu pedeapsa maximă și, la rândul său, pentru a se face dreptate și a se obține o reparație integrală pentru victime, care sunt părinții copiilor.

Adrian riscă 26 de ani de închisoare, în Ecuador

 

În acest caz, potrivit unui comunicat al Parchetului, se efectuează urmărirea penală pentru infracțiunea de omor. Adrian S. riscă o pedeapsă între 22 și 26 de ani de închisoare.

Când cazul a devenit cunoscut în 2019, procurorul de flagrant, Susana Llumiquinga, a declarat presei locale că în crimă a fost folosit "un fel de armă albă, ca sticla, pentru a o răni pe fată în gât". Fratele a fost lovit în cap. Jaful a fost exclus și nu a fost forțată intrarea prin efracție.

În acel moment, procurorul Llumiquinga a indicat că această crimă ar putea fi o răzbunare. "Nu este un jaf pentru că totul era la locul lui. Nu există nicio forțare a ușilor casei. Investigăm. Cel care i-a ucis știa că copiii erau singuri. Presupunem că a fost o răzbunare", a declarat procurorul pentru presa locală.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel