Djokovic va fi eliberat din detenție, dar ar putea rata totuși Australian Open

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Audierea în instanță a lui Novak Djokovic este încă în desfășurare, dar acesta a fost eliberat tempora din detenție. Urmează a fi luată hotărâre privind soarta vizei sale și șansa de a-și apăra titlul de la Australian Open.

Decizia a fost luată după ore de audieri în instanță, în care avocații lui Djokovic și-au prezentat cazul în fața judecătorului, dar și a guvernului. A existat o diferență considerabilă de timp în prezentare argumentelor, deoarece guvernul a avut nevoie de doar 30 de minute, în timp ce avocații au continuat timp de peste 3 ore.

Judecătorul Anthony Kelly a decis ca Djokovic să fie eliberat din detenția pentru imigranți în termen de 30 de minute. El a declarat că decizia de anulare a vizei va fi anulată, iar guvernul va trebui să îi plătească cheltuielile de judecată. Procesul nu s-a încheiat încă


Consilierul guvernamental Christopher Tran a declarat că ministrul imigrației, Alex Hawke, va analiza dacă își va exercita o putere personală de anulare a vizei.

Aceasta înseamnă că, odată ce decizia este revocată, Hawke ar putea să o anuleze din nou, așa cum a fost semnalat mai devreme în cursul zilei.

Kelly notează că, dacă ministrul ia decizia de a o retrage, atunci Djokovic nu se poate întoarce timp de trei ani, iar decizia ar putea fi atacată.

"Din acest punct de punct de vedere, miza a crescut mai degrabă decât a scăzut", a spus el, citat de The Guardian, titrează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel