Disputa dintre Marea Britanie și Franța riscă să escaladeze. Cele două țări sunt la un pas de un război comercial

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"
Macron îl atacă pe Boris Johnson, în disputa privind imigranţii. "Sunt surprins de lipsa de seriozitate"

Marea Britanie a oferit un termen de 48 de ore Franţei, să dea înapoi în disputa referitoare la pescuit care riscă să escaladeze într-un război comercial sau într-un conflict juridic în cadrul acordului pentru Brexit, relatează ȘtirileProtv.

 

Franţa a decis să nu recurgă la aplicarea unor sancţiuni britanicilor înaintea unei întâlniri între miniștrii care urmează să aibă loc, joi, 3 noiembrie, la Paris. La această reuniune urmează să participe și ministrul britanic pentru Brexit, David Frost. Acesta a fost invitat special pentru a soluţiona conflictul privind situația pescuitului.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clément Beaune, l-a invitat pe ministrul britanic pentru Brexit ″la o discuţie aprofundată″⁣ şi ″⁣măsurile anunţate şi pregătite de Franţa nu vor fi aplicate înainte de această reuniune″⁣ pentru a promova dialogul, a adăugat Parisul. Franța ameninţase încă de câteva zile cu sancţiuni, conform AFP.

 

Londra a salutat decizia Parisului de a amâna aplicarea sancţiunilor

 

De cealaltă parte, Londra a salutat decizia Parisului de a amâna aplicarea sancţiunilor. Franța ameninţase să impună aceste sancțiuni de la miezul nopţii, relatează ȘtirileProtv.

Cu toate acestea, autoritățile din Franța şi-ar putea intensifica controalele sanitare și pe cele de la frontieră,  privitoare la mărfurile care vin din Marea Britanie. În plus, țara amenință că este posibil să nu mai permită accesul ambarcaţiunilor de pescuit britanice în porturile sale.

 

Franța a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea ţării din UE

 

Totul a început după ce Franța a acuzat Regatul Unit că nu şi-a respectat angajamentele după ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Ulterior, țara a și denunţat mai ales solicitarea Londrei de a renegocia protocolul nord-irlandez din cadrul Acordului de retragere. Acest protocol vizează menţinerea integrităţii pieţei unice europene, potrivit ȘtirileProtv.

Conform acordului, pescarii europeni pot continua să lucreze în unele părţi ale apelor britanice dacă au operat acolo şi înainte. Cu toate acestea, se pare că cele două țări, Franța și Marea Britanie, au opinii diferite referitoare la natura şi amploarea documentelor necesare în această situație care trebuie furnizate, conform ȘtirileProtv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel