Discursul lui Dăncilă, CRITICAT: „Și expresia venin de viperă era scrisă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cristian Pîrvulescu a criticat, în această seară, la Digi 24, discursul susținut azi în Parlament de premierul Viorica Dăncilă. 

„Ceea ce am văzut azi a fost o lipsă de respect față de această instituție a opoziției, care are menirea de a critica. A fi politicos înseamnă a-i respecta pe ceilalți. Politețea era obligatorie în Parlament, mai ales din partea premierului, care putea fi atacat, chiar în mod direct și nejustificat, dar trebuia să se ridice la înălțimea funcției și să-i respecte pe ceilalți. Pentru că aici era primul ministru, care se confrunta cu reprezentanții poporului.

Citește și Dăncilă și-a ieșit din minți: „Ai VENIN ca o viperă"

Or, în sinceritatea sa debordantă, dna premier citește pentru a nu spune prostii, nu a mers până acolo încât să și respecte opoziția, ci din contră, a persiflat-o, a criticat-o și acolo unde nu a avut răspunsuri a vorbit de venin de viperă. Nu este genul de exprimare politică pe care ne-o dorim. Sunt convins că și aceste formule erau scrise, am văzut că dna prim ministru le citea, deci aparțin probabil consilierilor, dar asta nu schimbă cu nimic situația.

De ce vrem ca prim-ministrul să vorbească liber? Pentru a fi convinși că vorbește domnia sa, că nu vorbește altcineva, că nu este o marionetă, cum este acuzată în România și în afară, că este independentă, că este sigură șică poate să controleze acea instituție pe care formal o conduce și are se numește Guvern.

Citește și Viorica Dăncilă: „Când ați folosit cuvântul HOȚ, vă refereați la dumneavoastră. Eu nu fac parte din această categorie"

Pentru mine imaginea nu a fost pozitivă, nu asta așteptam de la prim ministru. Așteptam ca această funcție, care a fost onorată de mari personalități ale istoriei României, să fie respectată și tratată cu bună cuviință. Ați văzut-o pe Theresa May vorbind de venin de viperă, atacată fiind, nu totdeauna în forma în care s-a întâmplat azi în Parlamentul României, dar cu virulență, de către liderul opoziției laburiste, dl Corbin, sau de alți deputați? A rezistat și a răspuns întotdeauna politicos”, a mai spus Cristian Pîrvulescu la Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel