Diplomatul român Cristian Tudor, numit şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Qatar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Diplomatul român Cristian Tudor, numit şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Qatar. Sursa foto - facebook/ Cristian Tudor
Diplomatul român Cristian Tudor, numit şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Qatar. Sursa foto - facebook/ Cristian Tudor

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, salută decizia Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Josep Borrell, privind numirea diplomatului român Cristian Tudor ca şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Qatar.

Potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă de MAE, Cristian Tudor a fost şef al Delegaţiei UE în Kuweit, poziţie pe care a ocupat-o din anul 2019.

"Numirea într-o nouă poziţie, ca primul şef al nou deschisei Delegaţii UE la Doha, reconfirmă nivelul înalt de profesionalism dovedit de diplomatul român pe tot parcursul carierei sale", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Bogdan Aurescu a declarat că numirea lui Cristian Tudor reprezintă "o nouă recunoaştere, la nivel european, a expertizei diplomaţiei române în ceea ce priveşte regiunea Golfului, cât şi o confirmare a calităţilor profesionale ale colegului nostru".

MAE menţionează că selectarea unui diplomat român pentru această nouă funcţie importantă la nivelul reprezentării externe a UE este o decizie care reconfirmă "cunoaşterea aprofundată, nuanţată şi multidimensională" a lumii arabe şi a dinamicilor complexe specifice acesteia la nivelul diplomaţilor români care au gestionat şi gestionează în prezent problematica regională.

"Ministerul Afacerilor Externe va continua demersurile privind promovarea candidaturilor diplomaţilor români în cadrul Serviciului European de Acţiune Externă, în scopul asigurării unei prezenţe active în cadrul diplomaţiei europene, pe măsura expertizei importante pe care aceştia o deţin în arii geografice diverse. Alţi doi diplomaţi români ocupă în prezent poziţii de şef de Delegaţie UE: Oana Cristina Popa în Muntenegru şi Dan Stonescu în Siria", se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel