EXCLUSIV  Diana Gavrilă, una dintre reprezentantele României la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports: Aur, după doar patru ani de sport de performanță

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Diana Gavrilă, una dintre reprezentantele României la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports: Aur, după doar patru ani de sport de performanță / Foto: Facebook
Diana Gavrilă, una dintre reprezentantele României la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports: Aur, după doar patru ani de sport de performanță / Foto: Facebook

Într-o victorie remarcabilă pentru România, Diana Gavrilă, în vârstă de 24 de ani, s-a impus la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sports din Polonia, câștigând medalia de aur în urma doar a patru ani de performanță în acest domeniu fascinant. 

Diana Gavrilă este una dintre reprezentantele țării noastre în această competiție internațională și a uimit publicul și jurații cu abilitățile sale excepționale în pole sport și pole flow.

Cu o carieră relativ scurtă în acest domeniu, Diana și-a început călătoria în lumea pole dancing-ului în urmă cu patru ani. De atunci, a evoluat rapid și a devenit un nume respectat în comunitatea pole din România și din străinătate.

 

Deși a avut mult mai puțini concurenți față de alte țări, România a adus aurul acasă

 

World Pole & Aerial Championships s-a organizat anul acesta în Kielce, Polonia și este organizat de Federația Internațională de Pole Sport din 2012.

Diana Gavrilă a dezvăluit despre competiția din Polonia că a sesizat diferențe semnificative față de celelalte competiții din țara sa natală.

"Pentru un oraș nu foarte mare, sala de sport din Kielce în care am repetat era destul de impresionantă și avea două încăperi pentru pole, iar barele erau extrem de înalte și multe, ceva ce nu prea vezi în România", a spus Diana. 

O altă constatare notabilă a fost diferența în numărul de reprezentanți din diverse țări. Diana a subliniat că, în comparație cu alți competitori, România nu a avut mulți participanți la eveniment. "Noi eram 14 persoane din România (patru la pole și 10 la cerc), dar din Olanda erau în jur de 50 de concurenți, iar din Japonia aproximativ 30. Sper să devină mai popular acest sport și la noi", a adăugat ea.

 

3. Foto: Inst... (diana-gavrila-stiri-diaspora_13190500.jpg)

 

„Nu mi-aș vedea viața fără acest sport”

 

În prezent, Diana nu doar că practică pole sport, ci împărtășește și pasiunea și experiența ei prin predarea acestui sport la două școli de pole din București: New Heights și Ecstatic Expansion.

În cadrul unei declarații după câștigarea medaliei de aur, Diana Gavrilă a povestit despre începuturile ei în acest domeniu unic:

"Am descoperit acest sport în 2013 când începuse să prindă amploare în țările din afară. Mi s-a părut imposibil de făcut ceea ce vedeam și cu câtă grație și control erau mișcările executate, așa că am zis că trebuie să încerc la un moment dat. În 2019 am început să mă duc în mod regulat și de atunci pot spune că a devenit un stil de viață. Nu mi-aș vedea viața fără acest sport.”

 

„În pandemie am avansat cel mai mult, după ce am decis să-mi cumpăr o bară”

 

„În pandemie cred că am avansat cel mai mult după ce am stat 3 luni fără antrenamente și am decis să-mi cumpăr o bară. A fost greu în acea perioadă fără un antrenor care să-mi spună unde greșesc și când exagerez cu antrenamentele și din această cauză am avut și multe accidentări. Nu grave, dar mi-ar fi făcut viața mai ușoară dacă aveam mai multă grijă și experiență.

Decisă să își testeze talentul și limitele, Diana a participat 2021 la Campionatul Național de Pole și Aerial Sport la categoria Artistic Pole Amateur, unde a obținut primul loc. Acest succes a marcat un moment crucial în cariera sa, stârnindu-i ambiția pentru a ajunge campioana de astăzi.

„O consider cea mai mare realizare din carieră pentru că a fost ceea ce m-a motivat să merg mai departe”, spune sportiva.

În 2022, Diana a fost vicecampioană la categoria Artistic Pole Professional, iar în acest an, a participat la Campionatul Mondial de Pole și Aerial Sport la categoria Artistic Pole Group, unde a adus aurul pentru România, împreună cu coechipierii săi. 

 

2. diana camp... (snapinsta-app_395447399_324660460164887_3144830828557567710_n_1080_72726300.jpg)

 

România s-a întors cu patru medalii de aur

 

Sub îndrumarea doamnei Ewelyn Ghionea-Marinof și alături de Robyn Adela Dunne, Rebecca Ghionea-Marinof și Dumitru Roșca, echipa a creat o reprezentație memorabilă, câștigând admirația publicului și medalia de aur din partea juriului. De asemenea, românii s-au întors acasă cu alte trei medalii de aur și o medalie de argint

„Antrenoarea Ewelyn Ghionea-Marinof a avut inspirația pentru ideea de temă a reprezentației. O temă care a contat foarte mult pentru punctajul final, dar și pentru starea pe care am reușit să o transmitem publicului”, explică Diana.

IPSF este o organizație non-profit dedicată promovării pozitive a poligonului ca sport atletic. Prin instituirea unei structuri reglementate de competiții și antrenamente care va fi acceptată de organismele internaționale de conducere a sportului, obiectivul IPSF este de a deveni un sport global, relevant pentru sportivii săi și, într-o zi, de a fi recunoscut de Comitetul Olimpic Internațional.

Anul acesta au participat peste 550 de concurenți.

Am avut reprezentanți ai României la categoriile de
1. Artistic Hoop (Senior Women, Senior Men, Senior Doubles, Junior, Groups)
2. Aerial Hoop Sports (Senior Women, Senior Doubles, Youth Doubles, Novice, Junior)
3. Artistic Pole (Senior Women, Groups)
4. Pole Sports (Senior Men)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel