Dezinformare marca PSD despre românii din Germania, infectaţi cu coronavirus: "Au murit deja oameni acolo!"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Deputatul PSD, Alfred Simonis, a lansat un mesaj alarmant pe pagina sa de Facebook în care voia să acuze Guvernul Orban că "i-a dus să se infecteze la cules sparanghel", când lucrătorii infectaţi erau deja de multă vreme în Germania şi nu lucrau în domeniul agricol, ci de producţie carne. De asemenea, spune că au şi murit muncitori, neexistând date clare în acest sens, iar muncitorii infectaţi au primit îngrijire medicală.

"Guvernul Orban trebuie să trimită urgent avioane militare pentru a aduce în țară românii pe care i-a dus să se infecteze în Germania la cules de sparanghel! Au murit deja oameni acolo! Alți 300 sunt infectați și nu au parte de niciun ajutor!

Cu riscul ca Merkel să se supere pe Iohannis, gândiți-vă la acei oameni care zac abandonați fără niciun ajutor medical!

Orban, Vela – voi trebuie să răspundeți pentru sănătatea acestor oameni! Voi ați girat prin modificarea ordonanțelor militare cel mai mare export de cetățeni români pe vreme de pandemie!

I-ați trimis în zone roșii fără să vă pese dacă au contracte de muncă legale, dacă au protecție sau dacă au condiții de cazare. Doar să satisfaceți clientela voastră lacomă după bani!

Acum că s-au infectat, nu vă pasă! Guvernul PNL își abandonează cetățenii peste granițe. Aduceți acești oameni acasă și tratați-i! Oricum veți răspunde legal pentru ce ați făcut!", a scris deputatul PSD, Alfred Simonis, pe pagina sa de Facebook.

 

Ambasadorul României în Germania clarifică situaţia românilor infectaţi

 

Ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, a declarat, marți, la Antena 3, că la firma din Sud-Vestul Germaniei lucrează 700 de oameni, din care circa 500 sunt români şi a afirmat că situația lor este cunoscută, iar un caz critic a fost salvat. Aceştia nu sunt muncitori sezonieri aduşi recent din România, ci sunt muncitori români care lucrează, unii și de ani de zile acolo. 

Vezi aici toată declaraţia ambasadorului: Ambasadorul României în Germania confirmă focarul de COVID de la ferma plină de români: "Sunt SUTE de infectați"

La rândul său, Oana Kriechbaum, avocat PFORZHEIM, reprezentantul Asociației Româno-Germane, a spus că 300 de angajați ai firmei au fost testați pozitiv şi că muncitorii locuiesc în oraș, cei mai mulți câte patru în locuință și nu sunt dintre muncitorii sezonieri care locuiesc în zona fermelor.

De asemenea, Oana Kriechbaum a precizat că muncitorii români infectați nu sunt dintre cei care au plecat în ultima vreme la cules de sparanghel, unii dintre ei fiind angajați de ani de zile ai abatorului.

Vezi și: "Fermă din Germania plină de români, focar de coronavirus: 300 de infectați. Rareș Bogdan: "M-a sunat un român, era foarte speriat"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel