DEZASTRU în păduri: Peste 3000 de copaci tăiați ILEGAL în Bistrița

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Peste 3.000 de copaci au fost tăiați ilegal în fondul forestier al orașului Sângeorz-Băi din județul Bistrița-Năsăud, au stabilit reprezentanții Gărzii Forestiere Cluj, în urma unor verificări efectuate în zonă. Valoarea prejudiciului se ridică la peste un milion de lei. 

Potrivit unui comunicat al Gărzii Forestoere Cluj, controlul în fondul forestier proprietate a orașului Sângeorz-Băi a început în 2018 și încă nu a fost finalizat, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, dar și a faptului că verificările din teren se fac în condiții grele, cum ar fi pantă foarte mare și grohotiș la suprafață.

„Pînă la data de 13.09.2019 au fost identificate un număr de 3.350 de cioate provenite din tăieri ilegale de arbori, cu un volum de 2994,56 mc și o valoare a pagubei de 1.070.315 lei", se arată în comunicatul Gărzii Forestiere Cluj.

Potrivit reprezentanților instituției, verificările în zonă urmează să fie finalizate în toamna acestui an.

Aceștia mai precizează că pădurarului care răspunde de cantonul în cauză i-au fost cerute explicații în scris „cu privire la constatările făcute cu ocazia patrulărilor în canton, răspunsul acestuia fiind că nu a identificat nimic în neregulă".

Potrivit aceluiași comunicat, Ocolul Silvic Cormaia Anieș a demarat cercetarea disciplinară a pădurarului, transmite Mediafax.

În timpul controalelor în zonă, reprezentanții Gărzii Forestiere au sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud cu privire la neregulile descoperite.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel