Deputat PNL: „Dragnea a LANSAT noua ideologie PSD: neo-ceaușismul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că prin discursul de ieri, din Parlament, Liviu Dragnea a lansat noua ideologie a PSD: „neo-ceaușismul”. 

„Liviu Dragnea a lansat ieri nouă ideologie PSD: neo-ceaușismul. Momentul ales pentru discursul nesfârșit, tipic pentru trancanitorii comuniști (de tip Castro sau Ceaușescu, care nu se opreau niciodată la timp, pentru că aplaudacii oricum n-aveau altă treabă) nu a fost deloc întâmplător: chiar la începutul comemorării marilor momente ale Revoluției din decembrie, de parcă și-ar dori să le oprească simbolic, să preia ștafeta tovarășului secretar-general, să acopere amintirea luptei pentru libertate cu pastă groasă a național-socialismului.

Dincolo de evidențele sale tulburări emoționale, care au putut fi observate în povestea cu asasinii care l-au privit urâcios în restaurant, Dragnea lucrează cu anumite tendințe sociale pe care încearcă să le speculeze. La o ofertă politică rezonabilă nu mai poate apela cu bugetul făcut praf, cu inflația scăpată de sub control, cu Parlamentul călcat în picioare (se votează o lege de câte ori e nevoie că să treacă) și cu celebrele ordonanțe care să-l scape de condamnări gata oricând să fie emise, în ciudă opoziției a 91% dintre români.

În aceste condiții, Dragnea apelează la ideile aflate la periferia vieții politice, pe care niciun partid frecventabil nu e dispus să le utilizeze: străinul rău, conspirația anti-românească, inamicul din interior (statul paralel). Exact ceea ce făcea și Ceaușescu în 1989, când era la fel de izolat și nefrecventabil. Potențialul electoral al neo-ceausimului lui Dragnea nu e mare: se bucură probabil de un suport natural de 10%-15%, care poate crește până la 25% dacă ne gândim că un număr important de români care lucrează în Occident (și deci detestă o astfel de doctrina anti-europeană) nu reușesc să voteze decât cu dificultăți-dar adăugăm forță de mobilizare a PSD și susținerea să mediatică.

Totuși, Dragnea nu a ales neo-ceaușismul gândindu-se neapărat la alegeri, ci pentru a avea de spus o poveste care să îl ducă până la ele. O poveste prin care să suprime manifestațiile (ca și Ceaușescu), să întoarcă spatele Occidentului (ca și Ceaușescu), să conducă prin decrete (OUG) care nu pot fi întârziate de Parlament și să sfideze orice separație a puterilor în stat. (Până și Dăncilă și Daea par aleși pentru a reînvia spiritul lui Bobu și Dinca).

Neo-ceaușimul lui Dragnea are misiunea de a oferi un zgomot paranoid de fond în care el să își anuleze pur și simplu dosarele penale.

E adevărat că va fi greu. Dar pariul lui Dragnea pe neo-ceaușism e, totuși, unul greșit și stupid. Cu toate provocările sale, România e o țara profund europeană, care nu se va întoarce în mocirlă național-socialismului”, a postat Ovidiu Raețchi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel