De ce să pui oțet în apă atunci când fierbi cartofi. Doar gospodinele cu experiență știu acest truc

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
De ce să pui oțet în apă atunci când fierbi cartofi. Doar gospodinele cu experiență știu acest truc
De ce să pui oțet în apă atunci când fierbi cartofi. Doar gospodinele cu experiență știu acest truc

Gospodinele cu experiență știu că un truc simplu îți poate face viața mai usoară în timpul procesului de gătire sau poate transforma complet un preparat. Iată de ce se pune oțet în apa în care fierb cartofii.

Există mai multe motive pentru a adăuga oțet în oala în care fierbi cartofii:

Stabilizarea culorii

Oțetul ajută la menținerea culorii cartofilor în timpul fierberii. În mod natural, cartofii conțin enzime care pot determina închiderea la culoare a cartofilor în timpul gătirii. Adăugarea unei cantități mici de oțet în apa de fierbere poate preveni această închidere a culorii și păstra cartofii frumoși și luminoși.

Îmbunătățirea texturii

Acidul acetic din oțet ajută la înmuierea cojii cartofilor în timpul fierberii. Aceasta poate facilita îndepărtarea mai ușoară a cojii după fierbere și poate crea o textură mai uniformă în interiorul cartofilor.

Vezi și: Din două banane și două ouă faci cel mai pufos pandișpan. Ingredientul secret ca să-ți iasă demențial

Adăugarea de arome

Oțetul poate adăuga o notă ușor acidă și o aromă subtilă cartofilor. Aceasta poate fi deosebit de plăcută în cazul unor rețete în care cartofii vor fi utilizați în salate sau alte preparate reci, unde oțetul poate adăuga un gust proaspăt și contrastant.

De ce să pui oțet în apă atunci când fierbi cartofi

 

Prevenirea descompunerii

Adăugarea oțetului în apa de fierbere poate ajuta la prevenirea dezintegrării cartofilor în timpul fierberii. Acidul acetic din oțet poate întări fibrele exterioare ale cartofilor și poate ajuta la menținerea lor într-o formă mai fermă.

Este important de menționat că nu este necesar să adaugi oțet în apa de fierbere a cartofilor. Acesta este doar un truc culinar opțional, iar gustul și textura cartofilor pot fi influențate și de alte ingrediente și metode de preparare. Dacă decizi să folosești oțet, este recomandat să adaugi o cantitate mică, în jur de o lingură sau două, în apă, pentru a nu suprasolicita gustul final al cartofilor.

Procesul prin care adaugi oțet în apă e simplu: așteptați până fierbe apa, adăugați oțetul și abia după aceea puneți cartofii în oală.

Dacă vrei să știi care e ingredientul secret al bucătarilor francezi atunci când vine vorba de piureul de cartofi, atunci trebuie să citești acest articol

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel