Datele care arată nedreptatea Austriei față de România. PNL: "Gargară. Inventează tot"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Datele Frontex arată adevărul despre ruta migranților către Austria. Argumentul Vienei pentru respingerea României către aderarea la spațiul Schengen este "gargară", susține purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. 

Datele Frontex arată că peste 330 000 de migranți au venit prin Balcanii de Vest, ceea ce înseamnă ocolirea României. Mesajul lui Stroe, din perspectiva purtătorului de cuvânt al partidului aflat la guvernare este foarte dur. 

"Explicațiile Austriei pentru votul împotriva României în Schengen au fost gargară. Criza imigranților nu a fost provocată de România, sunt date oficiale. Trebuia și trebuie să fim admiși imediat în Schengen pentru că avem o graniță sigură și de încredere pentru UE.

Frontex arată, în raportul anual pentru 2022, că România NU este rută de intrare a imigranților în Europa. Aceștia au sosit prin „filiera balcanică”, în numere foarte mari, mai ales prin Serbia. 330.000 de persoane venite prin Balcanii de Vest. Nu prin România! Acestea sunt datele oficiale. Nu poți să lucrezi cu cifre inventate și care contrazic realitatea.Guvernul austriac trebuie să admită că a greșit și că România nu reprezintă o problemă," precizează Stroe.

Stroe: Țările UE și Comisia ar trebui să ceară Austriei reviziuirea poziției

Purtătorul de cuvânt al PNL spune că România ar fi trebuit să fie premiată pentru eforturile făcute și rezultatele obținute la graniță, nu ținută în afara Schegen doar pentru că așa a vrut Austria. 

"Pur și simplu, e o minciună să continui să spui că România este o cale de intrare pentru imigrația ilegală. Celelalte state din UE și Comisia Europeană trebuie să solicite urgent Austriei să își revizuiască poziția, care este și una împotriva regulilor și normelor europene.Imigrația iliegală a fost la un nivel ridicat în 2022 în UE, dar România a fost veriga puternică, nu granița slabă. România trebuie premiată pentru că a reușit să apere granițele, nu să fie sancționată și ținută pe tușă. Nu putem să mai acceptăm un astfel de tratament discriminatoriu pentru români, fără nici un temei," mai scrie Ionuț Stroe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel