Daniel Suciu a dezvăuit planul PSD de a-l încurca pe Orban: "Nu ne prezentăm"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul PSD Daniel Suciu a declarat, marți, că nu exclude varianta ca PSD să nu participe la ședința de învestire a guvernului Orban. O decizie în acest sens va fi luată după ce se vor termina audierile miniştrilor în comisiile de specialitate. 

Deputatul PSD Daniel Suciu susține că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier nu este constituțională, iar o decizie privind participarea parlamentarilor PSD la ședința de învestire a guvernului va fi luată miercurea viitoare.

"Miercurea viitoare vom avea o şedinţă în care vom stabili care este conduita parlamentarilor PSD vizavi de acest subiect. Luăm în calcul inclusiv să nu mergem la această şedinţă, pentru că noi credem că desemnarea domnului Ludovic Orban din nou ca şi premier nu este în conformitate cu spiritul Constituţiei", a declarat Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, PSD și Pro România au în acest moment majoritate în Parlament.

"Există o majoritate formată din membri ai PSD şi Pro România care au făcut inclusiv o propunere de premier comună şi la care se mai adaugă şi alţi parlamentari care împărtăşesc viziunea noastră. Vom discuta şi cu aceşti parlamentari, care nu sunt nici membri PSD, nici membri Pro România", a mai spus Daniel Suciu.

Birourile Permanente Reunite (BPR) au stabilit că audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în zilele de 17, 18 și 19 februarie, iar în 24 februarie, este programat votul în plen, de la ora 16.00, potrivit Mediafax.

Premierul Ludovic Orban a depus, luni, în Parlament, lista miniștrilor ce vor face parte din noul Executiv. Este vorba despre aceiași miniștri din Cabinetul Orban 1, iar programul de guvernare a fost actualizat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel