Dăncilă vrea să rezolve o problemă MAJORĂ a UE: "E cel mai dificil dosar"

Narcis Popa |
Data publicării:
Viorica Dancila in Parlamentul Romaniei
Viorica Dancila in Parlamentul Romaniei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că migraţia este un dosar "extrem de dificil", iar România, care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului UE, va face tot posibilul pentru a se avansa în direcţia unei viziuni comune privind sistemul european de azil.

"Migraţia este un dosar extrem de dificil şi controversat, cu mai multe dimensiuni şi arii de acţiune. Acest dosar (...) a dominat, pot să spun, în ultimii ani agenda europeană şi reflectă, în acelaşi timp, şi una dintre preocupările majore ale cetăţenilor europeni. Noi suntem pe deplin conştienţi de importanţa pe care statele membre şi toate instituţiile europene o acordă acestei problematici, precum şi de gradul sporit de atenţie acordat subiectului în mediul public european. După cum a dovedit-o şi experienţa preşedinţiilor anterioare, nu este deloc un subiect facil şi lipsit de incertitudine. Pot să vă spun că vom face tot posibilul pentru a încerca să avansăm în direcţia unei viziuni comune privind sistemul european comun de azil. Vom continua să susţinem din această nouă postură de preşedinţie rotativă a Consiliului Uniunii Europene demersurile şi instrumentele vizând o abordare cuprinzătoare a fenomenului, prin continuarea iniţiativelor de cooperare pe dimensiunea externă în dialogul cu statele terţe de origine şi de tranzit, prin susţinerea fermă a eforturilor de consolidare a frontierelor externe, dar şi prin continuarea eforturilor în plan intern în direcţia unor soluţii echilibrate, care să satisfacă diferenţele de viziune şi aşteptările statelor membre. Aşa cum aţi spus, este un dosar extrem de dificil, dar sperăm să obţinem un consens în cadrul acestui dosar", a afirmat Dăncilă, la Radio România Actualităţi.

Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă, în opinia sa, se va putea obţine un consens la nivelul statelor membre UE în ceea ce priveşte dosarul migraţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel