Dăncilă, răspuns șoc pentru Dragnea. Refuz categoric

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:
Dăncilă
Dăncilă

Viorica Dăncilă a criticat în termeni duri o solicitare a lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu pentru desecretizarea unei hotărâri a CSAT din 2015 în privința combaterii corupției. 

Cei doi au solicitat procedură de urgență pentru acest proiect.

În punctul de vedere al Guvernului, semnat de Viorica Dăncilă, este criticată dur propunerea lui Dragnea şi Tăriceanu.

Dăncilă vorbeşte de iniţiativa celor doi grei ca fiind "fără o motivare substanţială şi fără respectarea niciunei alte proceduri prevăzute de lege" şi arată că proiectul riscă să fie declarat neconstituţional. 

"Elaborarea unei iniţiative legislative de către puterea legislativă, prin care se impune declasificarea unei hotărâri a CSAT fără o motivare substanţială, fără acordul şi consultarea sa şi a instituţiilor statului care au atribuţii în gestionarea informaţiilor clasificate, fără respectarea niciunei alte proceduri prevăzute de lege, poate fi apreciată ca neconstituţională din perspectiva încălcării principiului separaţiei puterilor în stat", spune premierul în punctul de vedere al Guvernului.

Potrivit Vioricăi Dăncilă, o hotărâre a CSAT trebuie declasificată tot de CSAT, fiind vorba de o instituţie fundamentală a statului.

În plus, şefa Guvernului, considerată 'marioneta lui Dragnea", acuză iniţiativa legislativă a şefului PSD de lipsă de precizie, conform unui document publicat de Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel