Dăncilă, mesaj pentru investitori: "Guvernul este un partener de ÎNCREDERE"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o serie de declarații la Guvern, în cadrul ceremoniei de înmânare a unor acorduri de finanțare. 

La Palatul Victoria are loc, luni dimineață, ceremonia de înmânare a unor acorduri de finanțare atribuite în baza schemei de ajutor de stat 807/2014 pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie. 

Cu această ocazie, premierul României Viorica Dăncilă a ținut să transmită un mesaj pentru investitorii străini și români: "Vreau să vă asigur că la Guvern aveți un partener solid".

"Economia României este dinamică și se bucură de încrederea mediului de afaceri. Dacă la începutul lunii noiembrie 9 proiecte de investiții în valoarea de 1,3 miliarde de lei au primit susținerea Guvernului, astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte în valoare de un miliard de lei. Astăzi ne angajăm sprijinul pentru alte 5 proiecte care se ridică la 1,3 miliarde lei. Finanțarea acordată de la bugetul de stat pentru cele 14 investiții este de aproape 860 de milioane lei. Vor fi create aproximativ 3.300 de locuri de muncă în cele 14 proiecte. Aș vrea să remarc, de asemenea, efectul de angrenare economică și contribuția la dezvoltarea pe orizontală a industriei auto. Din cele 5 investiții, 4 sunt din domeniul industriei auto, un sector cu puternic impact ăn dezvoltarea PIB și cu o contribuție importantă la bugetul de stat (...) Am prevăzut credite de angajament de 1,6 miliarde lei ceea ce presupune finanțarea unor proiecte de investiții de cel puțin 4 miliarde de lei. Doresc să vă asigur, atât pe cei prezenți aici, cât și pe investitorii străini, că la Palatul Victoria aveți un partener corect și solid", a declarat premierul Dăncilă.

La eveniment a fost prezent și ministrul de Finanțe Orlando Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel