Dăncilă, mesaj în PE: Trebuie să promovăm o Uniune mai DEMOCRATICĂ şi mai apropiată de cetăţenii săi

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că, în contextul alegerilor europarlamentare, un răspuns "pe măsură" trebuie oferit la "tentaţia discursului eurosceptic şi populist".

Şefa Executivului de la Bucureşti a avut o intervenţie la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor, la sediul Parlamentului European, context în care a vorbit despre priorităţile Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene.

"În perspectiva alegerilor europene, trebuie să oferim un răspuns pe măsură la tentaţia discursului eurosceptic şi populist, promovând o Uniune mai democratică şi mai apropiată de cetăţenii săi. De asemenea, credem că educaţia şi cultura reprezintă cheia viitorului Europei, atât din perspectiva individuală, a cetăţeanului european, cât şi prin prisma consolidării proiectului european. Autorităţile şi comunităţile locale şi regionale pot juca un rol important în acest domeniu", a punctat Viorica Dăncilă.

Ea a subliniat rolul pe care toţi oficialii europeni îl au în realizarea unei Uniuni Europene "mai coezive, mai unite şi mai sigure". "Dumneavoastră aveţi un rol important de liant între politicile europene şi comunităţile locale şi regionale, între Uniune şi cetăţeni", le-a transmis Dăncilă celor prezenţi la sesiunea plenară. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel