Dăncilă după solicitarea lui Iohannis: "Viaţa merge înainte"

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

"Viaţa merge înainte", spune premierul Viorica Dăncilă după ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

"Viaţa merge înainte", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni seara, privitor la faptul că preşedintele Klaus Iohannis a declarat că îi retrage sprijinul şi îi solicită demisia. 

"Pentru mine, viaţa merge înainte şi duc mai departe implementarea programului de guvernare, un program aşteptat de români", a spus Viorica Dăncilă la România Tv, răspunzând unei întrebări legate de declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. 

"Retrag încrederea doamnei Dăncilă. Nu face față poziției de prim ministru al României. Viorica Dăncilă transformă Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. Solicit public demisia", a anunţat vineri, 27 aprilie, Klaus Iohannis. 

"Ar fi trebuit să am o întâlnire cu doamna Dăncilă. Dar nu schimbă cu nimic lucrurile pe care am intenționat să le transmit românilor. Întâlnirea urma să aibă ca temă centrală conflictul Guvernului cu BNR. Vreau să repet două lucruri: rolul BNR e unul foarte clar determinat.

BNR nu poate să fie acaparat politic de PSD, trebuie să rămână independent. A doua chestiune: e de dorit ca politicile BNR-ului și Guvernului să fie într-o măsură corelate, asta înseamnă discutate. Am dorit să mediez între ei. 

Doamna Dăncilă nu a înțeles acest lucru. Se știe că este nevoie, în interesul României, nu altcuiva, de o consultare instituțională între premier și președinte. E nevoie ca autoritățile publice să colaboreze loial. Aceste nevoi ale statului nu au fost înțelese de doamna Dăncilă", a mai afirmat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel