Dăncilă nu știe despre OUG privind referendumul

 

Pe site-ul Autorității Electorale Permanente apare un proiectul de ordonanță și prevede modificarea articolul 30 din Legea referendumului, referitor la campania electorală. 

OUG modifică cvorumul de prezență pentru validarea referendumului, procentul de 30% fiind calculat altfel, raportat nu la numărul alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, ci la cei din registrul electoral.

"Am văzut în presă că au apărut anumite informatii, lăsați-mă să mă informez, luni vă voi răspunde. Pentru mine important acum nu e referendumul, ci alegerile europarlamentare, să avem un scor cât mai bun, a declarat Viorica Dăncilă."

 Mai multe ONG-uri, asociații civice și sociologi, analiști politici și experți electorali au solicitat Guvernului să nu adopte ordonanța de urgență de modificare a legii referendumului propusă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), avertizând că aceasta va afecta drepturile electorale prin creșterea semnificativă a cvorumului de prezență, încălcând astfel Constituția României și recomandările Comisiei de la Veneția.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24