Dăncilă contrazice total la Bruxelles ce spune PSD în România

Narcis Popa |
Data publicării:
Premierul României, Viorica Dăncilă
Premierul României, Viorica Dăncilă

 Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că Partidul Social Democrat nu va face campanie pentru referendumul pentru familie, europarlamentarul Cătălin Ivan acuzând PSD de "dublu limbaj". 

"Vom vedea ce va ieşi, dacă vor veni la vot. Partidul Social Democrat nu va face campanie. (...) Este obligaţia tuturor să facă acţiuni în care să arate ce înseamnă acest referendum, dar nu vom face campanie pentru a se lua o decizie sau alta", a afirmat Dăncilă, la Bruxelles, conform unei înregistrări video care a fost publicată pe pagina de Facebook a lui Cătălin Ivan. 

Dublu limbaj 

La rândul său, europarlamentarul a susţinut că PSD foloseşte un "dublu limbaj". 

"Ca să vedeţi singuri, să nu vă mai zic eu, ce înseamnă dublul limbaj. Una zic la Bucureşti, alta la Bruxelles. Dragnea zice că PSD susţine referendumul, Dăncilă, din poziţia de al doilea om în partid, spune răspicat şi repetă de trei ori că PSD nu susţine acelaşi referendum. Cât de ticălos să fii să încerci să foloseşti o temă atât de sensibilă şi importantă în interes personal şi nici măcar să nu ţi-o asumi până la capăt? Eu am spus cu subiect şi predicat că susţin acest referendum şi, mai mult decât atât, am spus şi că voi vota pentru legea de modificare a Constituţiei", a scris Cătălin Ivan, pe Facebook. 

Social-democraţii din Parlamentul European (PE) au criticat în faţa premierului Viorica Dăncilă convocarea referendumului pentru familie care urmăreşte interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, ei afirmând că astfel de idei nu aparţin familiei socialiste europene, a relatat miercuri Euractiv, citând surse neprecizate. 

Conform acestor surse, la întâlnirea pe care miercuri grupul S&D din Parlamentul European a avut-o cu Viorica Dăncilă, unii europarlamentari au făcut numeroase referiri la situaţia din Ungaria şi la partidul premierului Viktor Orban şi chiar au ridicat tonul în timpul acestei discuţii intense la care i-au cerut premierului român să respecte linia 'progresistă' a grupului socialist european. 

Conform Euractiv, europarlamentarii socialişti au cerut autorităţilor române 'claritate' într-o serie de chestiuni, de la cazurile majore de corupţie şi până la referendumul pentru familie, în contextul în care România va prelua de la 1 ianuarie preşedinţia semestrială a Consiliului UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel