Dancilă o dă la întors: Avem bani de salarii și pensii

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, ca există resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public.

Guvernul are resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public, iar proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public şi majorarea salariului minim pe economie, a declarat, miercuri, prim-ministrul Viorica Dăncilă.

"Legat de banii pentru pensii şi salarii: avem resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare şi Legea salarizării adoptată de Parlament. Vreau să fac aceste clarificări pentru a pune punct unor speculaţii apărute în ultimele zile în spaţiul public de natură să genereze îngrijorări lipsite de temei în cadrul unor categorii de salariaţi. Suntem responsabili faţă de finanţele publice, deciziile pe care le luăm - bine fundamentate şi convergente unei viziuni coerente de dezvoltare economică şi socială", a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

Premierul a adăugat că Ministerul Finanţelor Publice are în lucru, într-o etapă foarte avansată, proiectul de buget pentru anul 2019.

"Proiectul bugetului pentru anul viitor va reflecta cu acurateţe asigurarea banilor necesari pentru plata majorată a pensiilor şi salariilor din sectorul public, majorarea salariului minim pe economie, aşa cum ne-am angajat în faţa românilor. Conduc un Guvern care are convingerea că progresul economiei trebuie să fie resimţit de către români prin venituri mai mari şi un nivel de trai mai bun. Este angajamentul cu care am câştigat alegerile şi pe care vrem să-l onorăm", a mai declarat Dăncilă.

Reamintim că, în urmă cu doar 4 zile, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a confirmat intenția PSD de a îngheța salariile. "Este un document trimis Comisiei Europene", a precizat sâmbătă ministrul, adăugând că documentul prezintă "un scenariu, o posibilă variantă", și că orice guvern trimite la Bruxelles astfel de scenarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel