Dăncilă, ATAC DUR la Iohannis. "Dorește dărâmarea actualului Guvern"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde lui Iohannis. În opinia sa, președintele "deservește interesul național" și urmărește "dărâmarea actualului cabinet pentru a avea guvernul său sau guvernul Cioloș".

Premierul României Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis, după ce președintele a spus că șeful Guvernului nu luptă pentru România. ”Țara arde şi doamna prim-ministru se ascunde în Arabia”, a fost declarația lui Iohannis.

Dăncila a intrat în direct prin telefon, luni seara, la Antena 3, unde a declarat că prin ceea ce face, Iohannis "deservește interesul național" și urmărește "dărâmarea actualului cabinet pentru a avea guvernul său sau guvernul Cioloș".

"Domnul președinte, prin astfel de afirmații, prin îndemnuri de a răsturna Guvernul, deservește interesul național. Mă văd obligată să condamn o astfel de atitudine distructivă. Mă întreb ce vrea președintele. Anarhie? Instabilitate? Pentru că eu cred că asta este efectul când ești promotorul unor astfel de afirmații. A adus o imagine negativă nu doar în interiorul României, ci a fost preluată și în exterior. Este evident că a făcut o obsesie personală pentru dărâmarea actualului cabinet, pentru a avea guvernul său sau guvernul Cioloș. Guvernul va supraviețui, va merge mai departe și va prelua șefia Consiliului UE. Ar fi de râs dacă, din nefericire, nu ar fi de plâns. Îi răspund, nu neapărat domnului Iohannis, ci românilor: am fost în Arabia, Turcia, Kuweit, Oman, în interestul românilor. Toate țările mari în lume merg acolo și caută investitori. De ce nu am face și noi? Este un proverb, pe care-l folosește și domnul Iohannis: Dumnezeu îți dă, dar nu îți bagă în traistă. Eu înțeleg să îmi respect funcția de premier chiar dacă dl. Iohannis vine cu astfel de afirmații", a declarat premierul Viorica Dăncilă în emisiunea Sinteza Zilei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel