Dăncilă: Am sesizat Curtea Constituțională

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul l-a reclamat pe președintele Klaus Iohanis la CCR. Sesizarea a fost depusă pentru remanierea miniștrilor de la Transporturi și Dezvoltare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat vineri că Guvernul a sesizat la Curtea Constituţională faptul că preşedintele Klaus Iohannis nu a luat o decizie cu privire la numirea noilor miniştri la Transporturi (Mircea Drăghici) şi Dezvoltare Regională (Lia Olguţa Vasilescu).

Dăncilă a vorbit în deschiderea şedinţei de guvern despre discuţiile pe care membrii Guvernului le-au avut recent la Bruxelles cu oficiali europeni.

"România este pregătită să facă faţă responsabilităţilor care îi revin iar recunoaşterea acestui fapt nu a putut decât să ne bucure, având în vedere unele critici apărute în spaţiul public în ultima perioadă. Partenerii europeni au remarcat după aceste discuţii că fiecare ministru în parte stăpâneşte dosarele pe care le are pe masa de lucru, că este o implicare totală din partea fiecărui minister, iar discuţiile pe care le-am avut în cadrul Colegiului Comisarilor, pe provocările existente la nivel european, au arătat că stăpânim aceste probleme, că avem o abordare ambiţioasă, o abordare realistă şi că în acelaşi timp ne dorim ca Preşedinţia României la Consiliul UE să se bucure de succes", a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a adăugat că "singura situaţie incertă pe care o avem în acest moment este creată de domnul preşedinte Klaus Iohannis prin blocajul numirii miniştrilor în două domenii importante".

"Mă refer la Dezvoltare Regională şi Administraţie Publică şi la Ministerul Transporturilor. Cred că nu jocul politic trebuie să fie cel care trebuie să dicteze în această perioadă, cred că este important interesul României. Ne dorim să exercităm cu succes Preşedinţia rotativă în toate domeniile de activitate, iar acest lucru se poate face doar conferind întreaga autoritate şi legitimitate tuturor miniştrilor din Cabinet. Nu ne putem permite să schimbăm miniştri după ce au fost preluate dosarele, după ce au fost stabilite priorităţile pe fiecare domeniu în parte. De aceea, astăzi am sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte", a afirmat Dăncilă.

Premierul a subliniat că nu şi-a dorit acest demers, dar "interesul României, interesul românilor este mai presus de ambiţii, de joc politic sau de o campanie electorală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel