Dacă aveți doi dovlecei, pregătiți imediat această rețetă: este atât de bună încât nu vă veți sătura să o faceți

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Dacă aveți doi dovlecei, pregătiți imediat această rețetă: este atât de bună încât nu vă veți sătura să o faceți
Dacă aveți doi dovlecei, pregătiți imediat această rețetă: este atât de bună încât nu vă veți sătura să o faceți

Dacă aveți doi dovlecei la îndemână, pregătiți imediat această rețetă: este atât de bună încât o veți face mereu. Este ușot de făcut, gustasă și dietetică.

Focaccia de dovlecei este o rețetă ușor de preparat, trebuie doar să arunci totul în tigaie. Este atât de bună și de gustoasă încât îi va tenta chiar și pe cei care nu sunt deosebit de pasionați de legume. O puteți aduce la masă ca fel principal la cină, ca aperitiv sau ca aperitiv de casă cu prietenii, și va fi un adevărat succes.

Dar, indiferent de modul în care doriți să o serviți, le va plăcea atât de mult încât chiar și copiii vor fi fericiți să o mănânce. Acesta este un mod bun de a mânca dovlecei, în loc să îi preparați în mod obișnuit. Rețeta este foarte rapidă, așa că o puteți prepara și în ultimul moment. Dar să ne uităm acum la ingredientele necesare pentru a face această focaccia de dovlecei sănătoasă și hrănitoare!

Dacă aveți doi dovlecei, pregătiți imediat această rețetă de foccacia

 

Timp de preparare: 10 minute
Timp de gătire: 30 minute
Timp total: 40 minute
Porții: 8 felii
Calorii: 140 pe felie


Ingrediente

2 dovlecei mari
180 g făină
300 ml apă
30 g de brânză rasă
30 ml ulei de măsline
1 ou
Suficient piper negru
Suficientă sare


Pregătire

Mai întâi spălați dovleceii, uscați-i, tăiați-i, dați-i pe răzătoare și puneți-i într-un castron mare.

Acum se adaugă uleiul și oul, se amestecă cu o furculiță, se adaugă apa, se amestecă, se adaugă brânza și făina, se amestecă energic pentru a obține o consistență omogenă și se asezonează cu piper și sare.

Acum tapetează cu hârtie de copt o tavă mare de 25×30 centimetri, toarnă amestecul și întinde-l cu o spatulă.
La final, se coace în cuptorul preîncălzit, pe modul static, timp de 30 de minute, la o temperatură de 200°C. Când este gata, se

așteaptă să se răcească, se taie în felii și se aduce la masă.

Nimic nu vă interzice să îmbogățiți această focaccia la finalul coacerii cu niște șuncă slabă și bună tăiată în felii, roșii cherry feliate sau legume la grătar. 

 

-------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt  
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g  
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G  

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel