Cutremur în România, în această dimineaţă. Ce magnitudine a avut și în ce zone s-a resimțit

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cutremur de peste 4 grade, produs în România, sâmbătă după-amiază
Cutremur de peste 4 grade, produs în România, sâmbătă după-amiază

În zona seismică Vrancea, Buzău, în ziua de 30 octombrie 2022, la ora 05:07:20 (ora locală a României) s-a produs un cutremur slab cu magnitudinea  3.1.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 131 km și în apropierea următoarelor oraşe: 67 km E de Brașov, 77 km NE de Ploiești, 115 km S de Bacău, 123 km V de Brăila, 124km V de Galați, 129 km N de București, 149 km NE de Pitești, 182 km E de Sibiu, 194 km N de Ruse, 197 km SV de Iași, transmite Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

În luna octombrie a acestui an, în România au avut loc 25 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4 grade pe Richter.

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

 

Vezi și 

 

Germania, zguduită de un cutremur. Seismul, resimțit în Italia, Austria, Franța și Elveția: Posibile daune

 

Pământul s-a cutremurat în sudul Germaniei pe 16 octombrie dimineața, la ora locală 06:13. Seismul a fost înregistrat cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și a fost resimțit în Italia, Luxemburg, Liechtenstein, Elveţia, Franţa și Austria.

La 16 kilometri sud-vest de Tübingen, landul Baden-Württemberg din Germania, pământul s-a cutremurat duminică dimineața la ora locală 06:13, potrivit Serviciului Seismologic Elvețian al ETH (SED). Seismul a atins o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter.

Seismul a fost resimțit în Italia, Luxemburg, Liechtenstein, Elveţia, Franţa și Austria.

În câteva minute, sute de oameni din multe părți ale Baden-Württemberg au raportat pe rețelele de socializare că au simțit cutremurul. Utilizatorii spun că „toată casa din Stuttgart”, de exemplu, „s-a cutremurat”. Un utilizator din Ludwigsburg a raportat despre un „rulou trântit”. Există, de asemenea, rapoarte despre cutremur din districtul Calw și din jurul Tübingen, Heilbronn și Reutlingen.

Un utilizator a raportat pe contul de Facebook: „Ușile dulapurilor s-au trântit și patul a vibrat, parcă eram pe valuri”.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel