Curtea Constituțională a României a ÎNCĂLCAT Constituția

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Curtea Constituțională a României a încălcat constituția.

Curtea de Apel București a decis definitiv că pârâta Curtea Constituțională este vinovată de restricționarea accesului la informații de interes public, drept prevăzut în articolul 31 din Constituție și conform acesteia CCR a încălcat Constituția.

Motivul lipsei de transparență ar putea fi acoperirea chiar a unor posibile fapte penale comise în cadrul CCR, scrie ziare.com

În dosarul în care este vizată fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, CCR și-a depășit atribuțiile și a impus legiuitorului stabilirea unui prag la abuzul în serviciu.

Procurorul Cosmin Grancea a cerut  CCR să corecteze o eroare din cuprinsul deciziei, susținând că, așa cum a fost ea publicată în Monitorul Oficial și pe site-ul CCR, afimațiile sale în cadrul dezbaterilor din acest dosar au fost greșit redate.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a solicitat CCR să-i precizeze ce anume solicită, concret, procurorul. CCR a refuzat să răspundă întrebărilor.

Tribunalul Municipiului București a decis că CCR trebuie să se spună Legii 544 privind informațiile de interes public, dar CCR a contestat decizia. Acum, Curtea de Apel București a menținut hotărârea Tribunalului Municipiului București.

CCR are la dispoziție exact 30 zile să remită jurnalistei copia înregistrării ședinței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel