Cursuri de ucenicie în Germania

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Tinerii interesaţi să urmeze cursuri de pregătire se pot înscrie la preselecţie până pe data de 7 ianuarie 2016.

Angajatorii din Germania prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş organizează preselecţie pentru tinerii care doresc să urmeze cursuri de ucenicie sau stagiatură. Nemţii pun la dispoziţie 22 de locuri pentru diferite meserii: operator maşini prelucrare sticlă şi ceramică, mecanic industrial, lucrător metal specializat în tehnologie structurală, mecanic şi lucrător specializat în produse prefabricate din beton, inginer mecatronică în tehnologia refrigerării, ceramist industrial, tehnician inginerie electronică şi mecanic echipamente electronice.


Cursurile de stagiatură sau ucenicie se derulează pe o perioadă de trei ani, iar programul de formare profesională presupune desfăşurarea unei activităţi practice la un angajator timp de 3-4 zile pe săptămână, perioadă în care tinerii pot învăţa secretele meseriilor pentru care au aplicat. În paralel aceştia vor participa la cursuri între 8 şi 12 ore pe săptămână, unde vor studia partea teoretică specifică domeniilor de activitate alese.


La preselecţie se pot înscrie tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, care au diplomă de şcoală profesională, bacalaureat sau licenţă,  care nu au locuit în Germania pe o perioadă mai mare de 3 luni şi care nu au beneficat de ucenicie sau stagiatură în România sau în altă ţară.


Data limită de înscriere este 7 ianuarie 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel