Cum se curăță corect aragazul și oalele din inox? Trucuri simple și rapide care le redau strălucirea "cât ai zice pește"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Trucuri eficiente pentru a elimina petele de grăsime de pe aragaz și a obține o bucătărie strălucitoare
Trucuri eficiente pentru a elimina petele de grăsime de pe aragaz și a obține o bucătărie strălucitoare

Aragazul și oalele din oțel inoxidabil arată cel mai bine atunci când sunt strălucitoare și curate. Un aragaz bun este nelipsit din orice gospodărie, iar dacă este fabricat din inox trebuie să învățați modalitățile de curățare a acestuia. 

Aragazele din oțel inoxidabil pot fi destul de dificil de întreținut și se pot deteriora dacă nu sunt curățate corect. Pentru a curăța corect plita din oțel inoxidabil, fără a o deteriora, veți avea nevoie de soluția de curățare potrivită. 

Oțet și bicarbonat de sodiu - Acesta este unul dintre cei mai buni detergenți naturali pe care îi puteți face cu ușurință acasă. Simplu, eficient și poate face minuni când vine vorba de îndepărtarea petelor de grăsime, a resturilor de mâncare arse.

Cum să dezinfectăm periuța de dinți. Cea mai rapidă metodă: fără apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu 

 

Cum puteți face acasă soluția cu care puteți curăța ușor aragazul și oalele de inox?  Aveți nevoie de: oțet alb, bicarbonat de sodiu, săpun lichid de spălat vase moale, pulverizator, burete, cârpă din microfibră.

Începeți prin a îndepărta grătarele, dacă aveți un aragaz pe gaz și ștergeți orice particule de mâncare.  Umpleți o sticlă de spray cu oțet alb și pulverizați zonele pe care doriți să le curățați. Oțetul este un excelent agent de curățare și de îndepărtare a grăsimii.

Dezinfectează peria de toaletă în doar câteva clipe. Trebuie doar să adaugi în apă aceste două ingrediente excepționale

 

Așteptați aproximativ 5-10 minute, timp în are acționează oțetul. Ulterior, puneți bicarbonat de sodiu deasupra oțetului.  Nu uitați să adăugați și câteva picături de detergent de vase.

Cum să curăți cuptorul cu microunde de grăsime și murdărie: Cele mai rapide și ieftine trucuri

 

Luați un burete, umeziți-l în apă fierbinte și începeți să frecați. Țineți minte să folosiți partea moale a buretelui, deoarece materialele abrazive vă pot deteriora plita aragazului. După ce toată grăsimea și murdăria au fost curățate, luați o cârpă umedă și ștergeți întregul aragaz.   Iată ce nu ar trebui să folosiți niciodată atunci când  curățați un aragaz din oțel inoxodabil. 

Înălbitor – conține clor, care nu se potrivește cu oțelul inoxidabil din cauza proprietăților sale corozive pentru metal.

Cum sa curăți o cadă îngălbenită, fără înălbitor. Ai nevoie de doar două remedii naturale și cinci minute de efort

Detergenți abrazivi și tampoane de curățare. Obiectele cum ar fi bureții de oțel și perii de oțel, pot zgâria suprafața. Asigurați-vă că folosiți întotdeauna bureți și cârpe moi. 

 

Cum se curăță corect aragazul și oalele din inox? Trucuri simple și rapide care le redau strălucirea "cât ai zice pește"

 

Evitați utilizarea amoniacului, a alcoolului și a apei dure, deoarece acestea pot deteriora stratul protector al suprafeței din oțel.

Ștergerea în direcția opusă granulației. Aparatele electrocasnice din oțel inoxidabil au un aspect periat format din linii mici în metal – granulația finisajului. Atunci când curățați, ștergeți sau lustruiți, asigurați-vă întotdeauna că mergeți paralel cu granulația și nu împotriva ei. Acest lucru ajută la obținerea unei suprafețe mai curate și îi va păstra aspectul original. 

Păstrează un tub cu pastă de dinți în bucătărie. Te ajută să scapi de mizerie și de mirosurile neplăcute

Cu cât mai des îi dați o bună curățare aragazului din inox cu atât mai rar va trebui să petreceți mult timp pentru curățarea în profunzime a acestuia. Iar acesta este cu siguranță un mare avantaj! Mai ales dacă locuiți într-o proprietate închiriată, deoarece plita este unul dintre principalele lucruri pe care proprietarii și agenții le verifică în timpul unei inspecții de rutină a casei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel