Cum să scoți petele de cerneală de pe haine cât ai clipi: Trucurile care fac întoarcerea la școală mai ușoară...pentru mămici

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să scoți petele de cerneală de pe haine cât ai clipi: Trucurile care fac întoarcerea la școală mai ușoară...pentru mămici
Cum să scoți petele de cerneală de pe haine cât ai clipi: Trucurile care fac întoarcerea la școală mai ușoară...pentru mămici

Anul școlar a început și, inevitabil, au apărut și problemele inerente, precum petele de cerneală de pe haine. E deja un lucru comun ca școlarii să înceapă să-și murdărească cămășile albe cu cerneală. Nu este mare lucru, deoarece petele de cerneală pot fi eliminate destul de simplu, prin câteva trucuri, pe care vi le explicăm în cele ce urmează.

Cel mai simplu și mai eficient mod de a scăpa de o pată de cerneală este să duceți articolul pătat la o curățătorie chimică. Acest lucru nu ar fi ieftin, așa că merită făcut doar pentru hainele din materiale delicate și scumpe.

Nu întârziați cu spălarea. Cu cât pata este mai proaspătă, cu atât este mai ușor de îndepărtat. Dacă cerneala a fost încorporată în țesătură, nu numai metodele casnice, ci și cele profesionale care utilizează reactivi chimici vor fi neputincioase.

Dacă este posibil, folosiți un detergent profesional care spune că poate îndepărta cerneala. Astfel de produse au formule selectate chimic care sunt cele mai eficiente împotriva petelor dificile.

 

Cum să scoți petele de cerneală de pe haine cât ai clipi

 

Înainte de a aplica detergentul pe o pată, încercați-l pe o parte discretă a hainei, cum ar fi cusăturile sau sub braț, pe partea interioară a hainei. În acest fel, vă puteți asigura că nu se deteriorează culoarea și textura țesăturii.

Dacă metoda pe care ați ales-o nu funcționează, treceți la pasul următor...

 

Cum să eliminați pata folosind un agent de îndepărtare a petelor

De ce aveți nevoie: demachiant sau o suoluție anti-pete;  Săpun de rufe. Apă rece. Un bazin mic.

Ce trebuie să faceți: Aplicați demachiantul pe pata de cerneală sau spălați-o, așa cum este indicat în instrucțiunile pentru remediul ales. Lăsați-l să acționeze timp de 5-10 minute. Apoi clătiți cu apă rece. Îndepărtați orice pată rămasă cu săpun de rufe.

 

Cum să scoateți cerneala cu lapte

Ce este necesar:  Lapte, dischetă demachiantă din bumbac, apă la temperatura camerei, lavoar, detergent.

Ce trebuie să faceți: Cu ajutorul unui tampon de bumbac, aplicați cu generozitate lapte pe o urmă de pix. Lăsați-l să acționeze timp de 20-30 de minute. Unele gospodine recomandă înmuierea petelor în lapte timp de câteva ore, sau chiar peste noapte, pentru un efect mai mare.

În cazul în care cerneala nu a dispărut complet, puteți freca ușor țesătura. Apoi spălați haina cu detergentul de rufe.

 

Cum să eliminați cerneala cu acid citric

De ce aveți nevoie:  Sucul unei lămâi proaspete sau un plic de acid citric (sare de lămâie), apă la temperatura camerei, Tampoane de bumbac, Oțet.

Ce trebuie să faceți: Clătiți o zonă a hainei murdare de cerneală în apă. Apoi înmuiați tamponul de bumbac în suc de lămâie sau soluție de acid citric (o jumătate de linguriță de cristale la o jumătate de cană de apă caldă, amestecați bine) și treceți-l ușor peste cârpa umedă. Clătiți acidul cu apă, curățați zona care urmează să fie tratată cu oțet și clătiți din nou bine.

 

Cum să scapi de cerneală cu alcool 

Ce este necesar: Amoniac sau alcool medicinal, tampoane de bumbac, apă caldă.

Ce trebuie să faceți: Se toarnă alcoolul pe pata de cerneală. Pentru ca lichidul să pătrundă mai adânc, înmuiați un tampon de bumbac în alcool și apăsați soluția de mai multe ori pe pânză. Se lasă să se întărească timp de 20-30 de minute.

Apoi, frecați din nou bine și energic pata cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool. S-ar putea să fie nevoie să schimbați de câteva ori discheta de bumbac pentru una curată.

 

Trucurile care fac întoarcerea la școală mai ușoară...pentru mămici

 

Cum să spălați cerneala folosind pulbere de muștar

Dacă vreți să încercați această metodă, țineți cont de faptul că muștarul poate păta țesătura. Așadar, nu experimentați cu haine sau lenjerii albe ca zăpada - pentru acestea este mai bine să alegeți o altă opțiune de curățare.

De ce aveți nevoie: Pudră de muștar, apa, Un castron mic, de exemplu un castron de supă, O periuță de dinți veche.

Ce trebuie să faceți: Se amestecă pudra de muștar în puțină apă până când devine o pastă.

Folosiți o periuță de dinți pentru a aplica cu generozitate amestecul pe o urmă de pix. Nu frecați! Se lasă pudra de muștar timp de 15 minute. Apoi frecați cu o periuță de dinți timp de aproximativ un minut și clătiți bine țesătura. Chiar și petele mari vor dispărea complet după acest tratament.


Cum să scapi de cerneală cu bicarbonat de sodiu și oțet

Ce va fi necesar: bicarbonat de sodiu. Oțet. Apă caldă. Periuță de dinți. Săpun de rufe.

Ce trebuie să faceți: Pregătiți o soluție de curățare: adăugați câteva picături de oțet și o linguriță de bicarbonat de sodiu la o jumătate de pahar de apă și amestecați. Aplicați amestecul stins pe zona murdară. Se lasă să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Apoi frecați bine pata cu o periuță de dinți și clătiți țesătura în apă curată.

În cazul în care urmele de pix sunt încă vizibile, spălați cu săpun de rufe.

 

Cum să îndepărtați cerneala cu glicerină

De ce ai nevoie: Glicerina farmaceutică. Periuța de dinți. Apa calda. Detergent.

Ce trebuie să faceți: Folosind o periuță de dinți, aplicați glicerină pe pata de cerneală. Când este absorbită, puneți țesătura în soluția de curățare (câțiva litri de apă per lingură de pulbere) și lăsați timp de 30 de minute. Pata nu va dispărea, ci va deveni palid. Apoi spălați hainele în aceeași soluție de detergent și clătiți bine cu apă curată.

 

Cum să îndepărtați cerneala cu spumă de ras

De ce ai nevoie: Spumă de ras. Apa calda. 

Ce trebuie să faceți: Puneți crema sau spuma de ras pe zona murdară. Așteptați până când se stabilește. Apoi spălați pata bine cu mâinile și clătiți cu apă curată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel