Cum să igienizezi și să cureți corect prăjitorul de pâine? Ai nevoie de bicarbonat și o periuță de dinți: Iată cum se face

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cum să igienizezi și să cureți corect prăjitorul de pâine? Ai nevoie de bicarbonat și o periuță de dinți: Iată cum se face  (Imagine de StockSnap de la Pixabay)
Cum să igienizezi și să cureți corect prăjitorul de pâine? Ai nevoie de bicarbonat și o periuță de dinți: Iată cum se face (Imagine de StockSnap de la Pixabay)

Cum să ai grijă de prăjitorul tău de pâine ca să strălucească de curățenie. Ai nevoie de bicarbonat, oțet, detergent și o periuță de dinți: Iată cum se face în mod corect curățarea și igienizarea toasterului.

Prăjitoarele de pâine au tendința de a aduna firimituri și cenușă arse, în special atunci când sunt încărcate vertical. Acest lucru face ca pâinea prăjită să dezvolte în timp un miros de pâine arsă.

Excesul de alimente este întotdeauna lăsat în prăjitor, iar acest lucru încălzește prăjitorul de pâine. Acest lucru afectează funcționarea aparatului: pâinea nu se încălzește uniform și aparatul însuși se uzează.

În plus, există riscul de incendiu dacă firimiturile rămase cad în elementul de încălzire sau rămân blocate între compartimentele prăjitorului de pâine.

Cât de des trebuie curățat prăjitorul de pâine?

 


Firimiturile adună murdăria de obicei. Prin urmare, cu cât folosiți mai des prăjitorul de pâine, cu atât mai des trebuie să-l curățați.

În orice caz, aruncați reziduurile din tava de firimituri după fiecare utilizare. Interiorul și exteriorul aparatului trebuie curățate în fiecare săptămână, astfel încât prăjitorul de pâine să nu acumuleze funingine și alimente arse. O dată pe lună ar trebui să se facă o curățare mai amănunțită, cum ar fi utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru a scăpa de mirosurile neplăcute.

Cum să igienizezi și să cureți corect prăjitorul de pâine?

 

Acest lucru trebuie făcut cu atenție. Curățarea incorectă poate provoca un miros neplăcut în bucătărie și poate cauza defectarea aparatului.

Mai întâi scoateți prăjitorul din priză și lăsați-l să se răcească. Întoarceți aparatul, de exemplu deasupra unei chiuvete sau a unui prosop, și scuturați-l bine pentru a scăpa de firimituri.

Scoateți apoi tava pentru firimituri și îndepărtați tot ce s-a acumulat pe ea. Apoi clătiți-o bine cu detergent de vase, clătiți-o cu apă și lăsați-o să se usuce.

Ai nevoie de bicarbonat și o periuță de dinți: Iată cum se face

 

Dacă aveți un prăjitor de pâine vertical, următorul pas este să curățați interiorul acestuia. Pregătiți uneltele și ingredientele pentru un produs care va face ca aparatul să strălucească din nou. Pentru aceasta veți avea nevoie de:

* o periuță de dinți veche;

* o cârpă mică, fără scame;

* oțet alb;

* bicarbonat de sodiu;

* detergent de vase.

Amestecați oțetul alb cu apă, înmuiați periuța de dinți în soluție și treceți-o peste coșul și suporturile din interiorul prăjitorului de pâine.


Folosiți apoi o cârpă pentru a șterge părțile interne mari ale aparatului. Aceeași soluție poate fi folosită și la exterior. Pentru o curățare mai temeinică, cel mai bine este să folosiți un amestec în proporții egale de bicarbonat de sodiu și detergent de vase.

Evitați să udați elementele de încălzire în timpul procedurii. Este mai bine să le ștergeți cu un prosop uscat sau cu o cârpă din microfibre.

Fiți atenți și studiați cu atenție construcția prăjitorului de pâine înainte de a-l curăța. De exemplu, modelele din aluminiu sunt sensibile la substanțele chimice din detergenți care pot distruge aspectul aparatului. Prin urmare, este mai bine să urmați instrucțiunile și să îngrijiți aparatul conform recomandărilor producătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel