Cum să faci Ciambellone, celebrul desert tradițional italian 

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Ciambellone este o prăjitură ușor de făcut, un clasic din bucătăria italiană care se face din doar câteva ingrediente simple: zahăr, făină, ulei și ouă.

Ciambellone este o prăjitură moale, ușoară și autentică, un clasic al bucătăriei din Italia, preparată cu câteva ingrediente simple: zahăr, făină, ulei, lapte și ouă. Aspectul său amintește de prăjiturile rustice de odinioară, cele pe care le pregăteau gospodinele pentru a aduna întreaga familie și a se bucura de ele.

Excelentă pentru micul dejun sau pentru o gustare, însoțită de o ceașcă de lapte sau de cafea, este foarte ușor de preparat: ouăle și zahărul se bat câteva minute, iar la acest amestec se adaugă uleiul, laptele și făina cernută. Aluatul poate fi, de asemenea, aromat cu vanilie, coajă de lămâie sau scorțișoară.

Prăjitura, odată coaptă și răcită, poate fi tăiată în două (sau feliată) și umplută cu creme tartinabile, gemuri și marmelade. Pentru o notă și mai interesantă, poate fi decorată cu glazură de ciocolată sau cremă de unt. 

Iată cum se face!

Ingrediente (pentru o formă de 22-24 cm)

 

- 4 ouă

- 180 g zahăr

- 120 grame ulei de floarea-soarelui

- 150 g lapte

- 300 g făină

- 16 g praf de copt

- 1 linguriță de aromă de vanilie 

Cum să faci Ciambellone 

 

Pentru a pregăti Ciambellone, începem prin a bate ouăle cu zahărul într-un castron mare folosind un mixer electric. Se bate până când amestecul devine ușor, pufos și omogen.

Apoi turnăm uleiul de floarea soarelui și, în timp ce continuăm să amestecăm, laptele. Se aromatizează cu o linguriță de aromă de vanilie sau, dacă preferați, cu coaja rasă de la o jumătate de lămâie sau cu un vârf de cuțit de scorțișoară.

Se adaugă făina și praful de copt cernut puțin câte puțin. Se amestecă bine până când devine neted și uniform.

Se toarnă într-o formă rotundă cu diametrul de 22-24 cm. Poate fi de silicon sau tradițională, însă nu uitați să o ungeți cu unt sau ulei pentru a împiedica aluatul să se lipească de suprafață.

Coacem în cuptorul preîncălzit la 170° timp de 40-45 de minute, dacă este ventilat, sau în cuptorul static la 180° timp de 45-50 de minute.

Prăjitura noastră Ciambellone este gata!

După ce s-a răcit, putem presăra suprafața cu zahăr pudră.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Ciambellone se va păstra aproximativ 3 zile nedeschisă în afara frigiderului (sau sub un clopot de sticlă) sau o puteți congela în felii. Puteți înlocui 50 g de făină cu aceeași cantitate de amidon de cartofi sau amidon de porumb.

Vezi și: Cum să faci cel mai bun gem de gutui - toamna se numără borcanele

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
     
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel