Cum să cureți ușor arsurile de pe talpa fierului de călcat: Sfaturi simple și la îndemână, care îți vor face viața mai ușoară

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Atunci când călcați rufele, puteți strica din greșeală țesăturile sintetice și fierul de călcat, în același timp. Iată cum să cureți ușor arsurile de pe talpa fierului de călcat. Vă spunem câteva trucuri simple și la îndemână, pe care merită să le știi.

Există femei cărora le place să petreacă ore și ore făcând curățenie în casă, dar e greu să găsești pe cineva căreia să-i placă să calce mereu hainele, lenjeria sau prosoapele. Mai ales când nici firul de călcat nu mai este de mare ajutor, ci chiar încurcă, talpa sa devenind neagră, lipicioasă, îngreunând, practic, călcatul rufelor.

Acest lucru se întâmplă atunci când uitați să reduceți temperatura, ceea ce lasă o dâră murdară de țesătură arsă pe suprafața metalică a aparatului. Vă vom spune cum să o curățați.

 

Cum să cureți ușor arsurile de pe talpa fierului de călcat

 

Metodele populare populare de a curăța talpa unui fier de călcat de funingine includ sarea, oțetul și o lumânare de parafină.

Sare

Dacă aveți murdărie pe fierul de călcat, presărați un strat de sare pe o bucată de hârtie. Frecați fierul de călcat peste sare. Chestiile lipicioase se vor desprinde.

Aveți nevoie doar de aproximativ 150 de grame de sare de masă măcinată grosier. Se toarnă pe o pânză de bumbac și se împăturește într-un sac, astfel încât sarea să fie înăuntru.

Apoi, încălziți fierul de călcat la temperatura maximă și călcați sacul de sare, îndepărtând astfel toate urmele de încrustare.

Acest truc nu este potrivit pentru a curăța un fier de călcat care are o suprafață din teflon sau ceramică. La fiarele de călcat obișnuite din metal, sarea funcționează destul de bine.

Sfaturi simple și la îndemână, care îți vor face viața mai ușoară 

 

Parafină


Fierul de călcat trebuie așezat vertical, încălzit la temperatura maximă, iar lumânarea trebuie trasă ca un creion peste zona murdară. Aburul trebuie folosit apoi pentru a curăța găurile din talpă, iar suprafața în sine trebuie ștearsă cu o cârpă umedă.

Oțet


Teflonul, ceramica și fierul metalic pot fi curățate foarte simplu cu oțet. Pentru a face acest lucru, amestecați 30 ml. de oțet cu 200 ml. de apă, înmuiați o cârpă curată în această soluție și ștergeți cu ea talpa fierului de călcat.

De asemenea, puteți călca pur și simplu cârpa îmbibată în această soluție. La sfârșitul procedurii, ștergeți suprafața cu o cârpă curată și umedă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel