Cum redăm strălucirea bijuteriilor de aur. Avem nevoie doar de două ingrediente și vor fi ca noi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să redăm strălucire bijuteriilor de aur. Avem nevoie doar de două ingrediente și inelele vor fi ca noi
Cum să redăm strălucire bijuteriilor de aur. Avem nevoie doar de două ingrediente și inelele vor fi ca noi

O bijuterie din aur, nou achiziționată, ne bucură privirea cu strălucirea sa. Cu toate acestea, în timp, strălucirea dispare. Inelele și lanțurile din aur devin întunecate și plictisitoare. Motivul este prezența altor metale în compoziția aliajului: este imposibil să se folosească doar aur la fabricarea bijuteriilor.

Din fericire, există o modalitate foarte simplă de a restabili aspectul original al bijuteriilor din aur. Pentru a face acest lucru, lanțul, cerceii sau inelele din aur trebuie plasate într-un recipient cu un amestec simplu.

Vorbim despre apă cu zahăr. Acest lichid dulce va permite bijuteriilor din aur să strălucească din nou. Cu toate acestea, trebuie să acordați atenție cantității celor două ingrediente.

Cum redăm strălucirea bijuteriilor de aur

 

 

Cum să cureţi rapid o cadă îngălbenită și pătată, cu două ingrediente din bucătărie. Va arăta ca nouă

 

Într-un pahar umplut cu apă curată, nu trebuie să puneți mai mult de două lingurițe de zahăr. Nu este nevoie să vă grăbiți să puneți bijuteriile murdare din aur imediat în acest lichid.

Ar trebui să așteptați câteva ore până când cristalele de zahăr sunt complet dizolvate. Abia după finalizarea acestui proces, inelul sau lanțul din aur poate fi pus in această apă dulce.

Aici bijuteriile din aur ar trebui să stea cel puțin 3 ore. Puteți lăsa bijuteria în pahar peste noapte. De îndată ce procedura se termină, bijuteriile din aur trebuie scoase și clătite cu apă caldă. Strălucirea va fi imediat vizibilă.

 

Prosoapele aspre, care și-au schimbat culoarea, au a doua șansă la viață: Ai în bucătărie toate ingredientele necesare

 

Curățarea bijuteriilor din aur cu bicarbonat

Bijuteriile din aur care s-au înnegrit în timp pot fi deschise la culoare cu ajutorul unei soluții din apă caldă, bicarbonat de sodiu și puțină sare de masă. Bicarbonatul dizolvat în apă nu deteriorează aurul și nici nu îl zgârie, însă este recomandat să îl folosiți doar pentru a reda culoarea inițială a bijuteriilor din aur.

Doar două ingrediente și bijuteriile vor fi ca noi

 

Curățarea bijuteriilor din aur cu detergent de vase

Spre deosebire de bijuteriile din argint, cele din aur nu se pătează, însă își pierd strălucirea, din cauza depunerilor de praf, murdărie. Pentru a le curăța, puteți folosi o soluție din apă călduță și săpun lichid de vase, în care să lăsați bijuteriile la înmuiat timp de 15-20 de minute. Cu o periuță moale, îndepărtați apoi depunerile de pe bijuterii, fără să apăsați foarte tare. Pentru a le reda luciul, uscați bijuteriile cu ajutorul unei bucăți moale de velur.

Regula celor două minute, trucul simplu pentru a-ți păstra casa curată, fără efort

 

Curățarea bijuteriilor din aur cu amoniac

O altă metodă presupune să folosiți o soluție cu amoniac, care poate fi eficientă, însă este important să nu lăsați bijuteriile la înmuiat în acest amestec și să nu o folosiți ca metodă obișnuită de curățare, deoarece în timp, poate înnegri aurul.

Vă puteți prepara și acasă o soluție, amestecând o parte de amoniac cu șase părți de apă. Scufundați bijuteriile timp de un minut în acest amestec, clătiți bine și uscați fiecare piesă în parte.

Ai rămas în pană de produse de curățare? Nu te grăbi să fugi la cumpărături. Le poți înlocui cu pasta de dinți!

 

Curățarea bijuteriilor din aur cu oțet

Oțetul este foarte eficient în a reda strălucirea bijuteriilor din aur. Tot ce aveți de făcut este să puneți bijuteriile într-un bol cu oțet, timp de 20-30 de minute. Curățați-le apoi cu o periuță de dinți, clătiți-le și uscați-le cu o cârpă moale.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel