Cum poți îndepărta petele încăpățânate din baie. Trucul care te va scăpa de probleme!

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Cum poți îndepărta petele încăpățânate din baie. Trucul care te va scăpa de probeleme! / Foto: Unsplash
Cum poți îndepărta petele încăpățânate din baie. Trucul care te va scăpa de probeleme! / Foto: Unsplash

Curățarea băii necesită un efort bun pentru o igienizare eficientă. Cu toate acestea, scoaterea petelor necesită mai multă muncă. Petele încăpățânate și murdăria fac ca timpul de curățare a băii să fie mai lung decât vă așteptați. Iată ce truc v-am pregătit!

Aveți nevoie de ajutor pentru a scoate chiar și cele mai dificile pete de pe suprafața chiuvetei dumneavoastră. Din fericire, există mai multe modalități de a face să dispară petele încăpățânate.

 

Spălați cu un detergent universal

 

Un detergent universal servește ca agent de curățare generală în interiorul băii. Unii detergenți universali au nevoie de timp pentru a-și face efectul, în timp ce alții sunt rapizi și imediați. Pentru petele încăpățânate, uneori, este nevoie doar de mai mult timp pentru a lăsa soluția să se așeze deasupra murdăriei încăpățânate.

Setați cronometrul pentru o perioadă de timp pentru a vă asigura că detergentul universal își face efectul, înainte de a șterge și de a freca pata. Cele mai multe pete ar trebui să dispară după ce îl lăsați timp de cel puțin 20 de minute.

 

Aplicați un agent de îndepărtare a petelor

 

Curățătorii universali sunt pentru soluții de curățare generală. Unele soluții sunt mai specifice și vizează murdăria încăpățânată de pe suprafață. De exemplu, demachiantul pentru pete de mucegai funcționează cel mai bine pentru a scoate petele de mucegai și pentru a preveni reapariția acestora.

Este suficient de puternic pentru a omorî mucegaiurile și a ținti petele de mucegai care după ce vărsați soluția. În funcție de ceea ce cauzează pata încăpățânată, există soluții disponibile pe piață.

 

Folosiți tampoane de curățat

 

Tampoanele de frecat sunt versiuni mai blânde ale unei perii. De asemenea, un tampon de frecat acoperă zone mai mari, acolo unde perii nu au. Pentru a scoate complet o pată încăpățânată, puteți pulveriza o soluție pe tampon și șterge continuu suprafața până când pata dispare. Puteți, de asemenea, să lăsați soluția pentru o vreme și să folosiți tamponul de frecat pentru a o freca până când pata dispare.

 

Aplică ulei de gătit pe pete

 

Aplicați picături de ulei pe pata încăpățânată și așteptați o vreme până când aceasta se depune. Acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru a scoate la iveală petele foarte încăpățânate. Deoarece uleiul și murdăria nu se amestecă complet, uleiul acționează ca un suport lichid care înmoaie și scoate pata la iveală.

Acest lucru face ca pata încăpățânată să fie mai ușor de șters. Nu uitați să aplicați o soluție de curățare sau săpun pentru a șterge uleiul. Uitarea acestui lucru ar putea face ca suprafața dvs. să prezinte în schimb pete de ulei. Asigurați-vă că aplicați această îngrijire ulterioară pentru ulei.

 

Prepară o soluție de oțet și bicarbonat de sodiu

 

Există pete încăpățânate care funcționează mai bine cu agenți de curățare mai naturali. Un agent de curățare popular este oțetul și bicarbonatul de sodiu. Natura acidă a soluției ucide bacteriile care cauzează pata, făcând-o mai ușor de șters după aceea. Lăsați soluția să acționeze o vreme pentru a-și face efectul complet, apoi înecați suprafața cu apă pentru a împiedica soluția de oțet și bicarbonat de sodiu să lase pete.

 

Scapă de pete cu ajutorul sării

 

Sarea este o substanță puternică care ucide și bacteriile și face ca petele încăpățânate să fie mai ușor de îndepărtat cu peria. Lasă puțină sare pe suprafața umedă timp de cel puțin o jumătate de oră. După aceea, spălați-o cu apă și uscați suprafața. Pentru a vă asigura că pata încăpățânată a dispărut pentru totdeauna, folosiți o perie pentru a freca zonele cu soluție de sare. Petele de apă dură funcționează bine cu frecarea cu sare. Aceasta servește și ca un bun polish.

 

Periați cu periuța de dinți

 

Chiar dacă folosiți tot felul de soluții, unele pete au nevoie de o frecare mai concentrată și punctuală pentru a scoate pata. Folosind soluția de îndepărtare a petelor aleasă, periați-o cu o periuță de dinți, concentrându-vă asupra petei în sine. Acest lucru ar putea dura mai mult timp, dar unele pete se agață de suprafețe și o frecare generală pur și simplu nu va fi suficientă. Aici intervine o periuță de dinți la îndemână. Aveți întotdeauna o periuță de dinți la îndemână și în apropiere.

 

Concluzie

 

Nu există un mod corect sau greșit de a curăța o baie, cu atât mai puțin o pată încăpățânată. Cu toate acestea, există modalități mai eficiente și mai eficace de a face față petelor încăpățânate care împiedică baia dvs. să fie perfect glamuroasă.

Aplică oricare dintre aceste sfaturi pentru a scoate murdăria persistentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel