Cum funcționează înșelătoria cu moneda de 50 de bani, țeapa care face ravagii pe TikTok

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Escrocii pun anunțuri pe Internet prin care vând monedele de 50 de bani (Sursa foto: Anunțuri OLX)
Escrocii pun anunțuri pe Internet prin care vând monedele de 50 de bani (Sursa foto: Anunțuri OLX)

O nouă înșelătorie a apărut pe TikTok, în care escroci promit mii de lire în schimbul unor monede de 50 de bani despre care spun că sunt speciale. Cel care a explicat cum funcționează această țeapă este chiar cunoscutul afacerist român Sorin Constantinescu. 

Românii pot fi destul de inventivi atunci când vine vorba de a face bani rapid, păcălind naivi. Astfel, o nouă înșelătorie a apărut pe TikTok, în care escrocii folosesc un mecanism cunoscut celor mai în vârstă. Omul de afaceri român Sorin Constantinescu a explicat cum funcționează înșelătoria cu moneda de 50 de bani.   

"În fiecare zi apare câte o țeapă. Asta e destul de naivă. Am văzut mulți băieți care pun tot felul de monezi pe TikTok și spun că oferă sume uriașe de bani pe ele. Lumea caută acele monede în speranța că o să le vândă cu sumele alea mari și tot băieții ăia le vând pe OLX cu sume mai mici. De exemplu, o monedă de 50 de bani din nu știu ce an, pe care ei oferă 4.000 de lire, o găsești pe OLX cu 500 de lei. Ea de fapt, valorează 50 de bani", spune omul de afaceri.

Pe TikTok sunt mai multe clipuri în care escrocii promit să plătească sume mari de bani pentru banalele monede.

inselatorie-cu-moneda-de-50-de-bani

Țeapa cu moneda de 50 de bani, similară cu înșelătoria cu mașini de cusut Singer

 

"Dacă vă aduceți aminte, acum 20-25 de ani, niște șmecheri dădeau anunț la ziar, că nu exista atunci Internet și TikTok, că cumpără nu știu ce mașini de cusut Singer. Ofereau multe mii de mărci și spuneau că sunt pentru colecționați germani. Tot ei le cumpărau pe doi lei de te miri pe unde și le vindeau mult mai ieftin, dar suficient cât să facă profit de 5-6 ori. 

Iată că refolosirea țepei de după Revoluție, de acum 30 de ani când oamenii erau naivi, îmi dă de gândit și îmi spune că oamenii nu s-au deșteptat prea tare", mai spune Sorin Constantinescu pe TikTok. 

 

@sorinconst

 

♬ original sound - Sorin Constantinescu

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel