CSM, răspuns BOMBĂ în războiul Toader-Augustin Lazăr

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Consiliul Superior al Magistraturii i-a răspuns astăzi lui Augustin Lazăr, în urma solicitării făcute de acesta de a i se comunica dacă la dosarul de candidatură pentru funcția de procuror general al României există o soluție de clasare a dosarului penal care-l viza pe președintele Klaus Iohannis. 

În răspunsul scris trimis de CSM către Lazăr se arată că "nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitare", așadar Tudorel Toader ar fi mințit. 

"Urmare a adresei dumneavoastră nr. 2631/C/2018, va aducem la cunoștință că în urma verificării documentației atașate la lucrarea noastră nr. 8012/2016 (având că obiect avizarea propunerii ministrului Justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia), nu a fost identificat niciun document cu obiectul invocat în solicitarea dumneavoastră", este răspunsul trimis procurorului," într-un document prezentat de Realitatea TV. 

Reamintim că în spațiul public, prin vocea lui Tudorel Toader, a apărut o speculație conform căreia Augustin Lazăr ar fi pus în dosarul de candidatură pentru funcția de procuror general al României o soluție de neîncepere a urmăririi penale față de președintele României, într-un dosar penal mai vechi. Dosarul ar fi trecut pentru analiză și pe la Klaus Iohannis și s-ar fi încercat astfel un șantaj pentru obținerea funcției de către Augustin Lazăr. Conform documentului furnizat de CSM, se demonstrează că Tudorel Toader ar fi mințit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel