CSM a avizat NEGATIV propunerea ministrului Justiției de revocare a procurorului general

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului general, Augustin Lazăr.

 

 

Avizul negativ a fost adoptat cu 5 voturi ”pentru” și 1 vot ”împotrivă”.

Dar, avizul CSM este consultativ, Tudorel Toader anunțând deja că nu va ține cont de el și că  „nu ar trebui să fie deloc”.

Tudorel Toader a avut  și un schimb de replici cu vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, în care Toader a precizat că avizul Consiliului este unul consultativ.

Pe 24 octombrie, Tudorel Toader a anunţat declanşarea procedurii de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei a enumerat  20 de puncte privind activitatea procurorului general: probleme grave de comportament şi comunicare publică; probleme grave de management; lipsa organizării eficiente şi a asumării responsabilităţii; discursuri eminamente politice şi acuzaţii la adresa autorităţilor statului; contestarea deciziilor Curţii Constituţionale; neîndeplinirea obligaţiilor asumate prin proiectul de management prin utilizarea pe scară largă a delegărilor în funcţii de conducere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel