Cruzimea soldaților ruși: Ucrainean, împușcat mortal în fața fiului său când căutau mâncare. "A tras în inimă și în cap"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bucha. Ucrainean, împușcat, mortal, de un soldat rus, în fața fiului său. Băiatul a supraviețuit
Bucha. Ucrainean, împușcat, mortal, de un soldat rus, în fața fiului său. Băiatul a supraviețuit

Un soldat rus l-a ucis, fără milă, pe tatăl unei familii numeroase în fața fiului său de 14 ani. Bărbatul îi spuse militarului rus că nu are arme, dar asta nu l-a oprit pe agresor. Tragedia a avut loc pe 17 martie, când Ruslan Necheurenko, de 47 de ani, și fiul său, Yura, de 14 ani, au mers în centrul localității Buca pentru ajutor umanitar și medicamente. 

La acea vreme, în casa familiei, de două săptămâni, nu mai era gaz, curent electric și apă. „Mergeam pe biciclete când un soldat rus a ieșit dintr-o casă. Ne-am oprit, am ridicat mâinile, am spus că nu avem arme. Dar soldatul a început să tragă în tata. A căzut. Apoi militarii au început să tragă în mine, două gloanțe m-au lovit în mână. Am căzut la pământ. Soldatul a tras spre cap, dar glonțul nu m-a nimerit ”, a spus Yura.

Potrivit băiatului, acesta a rămas întins la pământ câteva minute după ce ocupantul a încercat să-l omoare. Când a plecat, Yurie a fugit la cel mai apropiat adăpost. S-a dovedit a fi o grădiniță locală. Acolo copilul a primit primul ajutor. După aceea, băiatul a ajuns acasă și le-a spus mamei și celor doi frați că tatăl lor a fost ucis, scrie life.pravda.com.ua.

„Soldatul rus i-a întrebat unde se merg. Bărbatul meu a răspuns că după mâncare. Au ridicat mâinile și au spus că nu au arme. Toți aveau pe braț bandaje albe. După cum mi-a spus copilul, soțul s-a întors la un moment dat să vadă cum era fiul său. Și în acel moment, această creatură a început să tragă în el în fața fiului", povestește soția ucraineanului ucis,  Alla Nechepurenko.

"A vrut să-mi omoare soțul..."

 

 

Femeia mai spune că că rusul a tras în inimă și în cap. El nici nu a încercat să-l sperie cu împușcături în brațe sau picioare. „A vrut să-mi omoare soțul", plânge femeia, care a adăugat că soțul a murit imediat.

Familia Nechepurenko nu a putut lua trupul timp de două zile pentru a-l îngropa. Când au reușit să se întoarcă după bărbat, acesta nu mai avea un bandaj alb pe braț. A fost îndepărtat de armata rusă. Ucigașul i-a smuls și telefonul, portofelul și chiar cheile casei. Familia și-a îngropat soțul în curtea casei lor.

„Cei trei fii ai mei au rămas fără tată. Am înțeles că trebuie să mă salvez copiii și pe mine. Ni s-a spus că va fi „culoar verde” pe 19 martie, dar trebuie să ajungem singuri la locul de adunare. Mergeam pe strada unde a fost împușcat soțul meu. Am mers și ne-am rugat pentru viețile noastre în fiecare secundă. Am auzit explozii în apropiere, am fost opriți de asasini ruși. Mergeam și ne luam rămas bun de la viață în fiecare secundă”, își amintește soția bărbatului ucis.

Din fericire, familia a reușit să supraviețuiască și să evacueze în regiunea Cherkasy. Familia a ajuns la Kiev, la Okhmatdyt, pentru a trata rănile lui Yuri, în vârstă de 14 ani. Băiatul are nevoie de îngrijiri medicale, fiind rănit la braț, antebraț și deget.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel