Cristian Tudor Popescu, după declarațiile lui Iohannis: Încearcă să dreagă busuiocul

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cristian Tudor Popescu a declarat la digi 24 că președintele Klaus Iohannis încearcă să dreagă busuiocul după demiterea lui Kovesi, dar și pentru că nu a comunicat personal revocarea fostei șefe DNA.

"De ce nu a spus aceste lucruri, asa cum sunt ele, pe care le-a exprimat la Bruxelles, de ce nu le-a spus la Bucuresti, prin viu grai, iesind in fata natiunii in ziua in care a semnat decretul? Ar fi schimbat mult daca ar fi spus, sa zicem numai asta, ce a spus acum. Însemna mult mai mult să spună: nu am ce face, trebuie să respect hotărârea CCR, dar acestă demitere este nedreaptă, ea este facută pe baza bunului plac al cheremului unui singur ins, acum ministrul Justitiei, pe baza unui raport jalnic din punct de vedere intelectual si juridic, care nu m-a convins, (asa cum a spus domnul presedinte), activiitatea DNA și a doamnei Kovesi le consider foarte bune, așa cum am mai spus, CSM a dat un aviz negativ cererii de revocare și, totuși sunt silit pentru a a respecta regula Constitutiei.

Nu era vorba de Constitutie, această hotărâre a CCR, a unor oameni, luată la limită, cu poziții separate, nu e Constitutia ci este neconstitutională și nedreaptă această hotărare si trebuia să spuna toate aceste lucruri, dupa care sa spuna totusi nu putem să nu respectam, eu si altii, hotarârile CCR că am putea ajunge atunci la anarhie. Era cu totul altceva decat ce a facut fiind absent cu desăvârsire in acea zi.

De ce a facut acum declaratii, la Bruxelles? Pentru că a văzut ce efecte a avut atitudinea domniei sale, a vazut reactiile celor care îl sustin, care l-au votat. Încearcă să dreagă busuiocul. Asigură domnul Iohannis ca va continua lupta anticoruptie, ca va sprijini lupta anticorputie, astea sunt niste vorbe de inaltat zmeul. Cum să sprijine dânsul lupta anticoruptie, ce să faca când tocmai le-a demonstrat procurilor si magistratilor ca nu a putut să se opună pâna la capăt unei cereri cât se poate de nedrepte în legătura cu unul dintre ei și că cel care îi pune si îi scoate pe procurori este domnul Tudorel Toader și nu presedintele?", a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

 Klaus Iohannis a declarat la Bruxelles, că decizia sa de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţată de către purtătorul său de cuvânt, trebuie înţeleasă drept „un pas spre respectarea Constituţiei şi a statului de drept”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel