Cristian Diaconescu: Ne-am făcut de râs din punct de vedere diplomatic. S-au încălcat atribuţiunile constituţionale ale preşedintelui Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a declarat  că s-au încălcat atribuţiunile constituţionale  ale preşedintelui  Iohannis deorece aceasta  nu a fost consultat  în decizia mutări  ambasadei României la Ierusalim.

"Ne-am făcut de râs din punct de vedere diplomatic sau al imaginii, pentru că nu s-au respectat regulile constituţionale. Decizia poate fi corectă, dar respectându-se anumite proceduri. În al doilea rând, sigur se va crea o problemă de percepţie majoră în relaţia cu Israelul, pentru că se consideră că atunci când un guvern anunţă o anumită hotărâre, sigur această decizie a fost luată suveran şi cât se poate de serios. (...) Dacă nu au fost parcurse etapele, există o problemă şi cineva trebuie să răspundă. Practic, fiindcă nu am motive să mă îndoiesc de ce spune preşedintele, s-au încălcat atribuţiunile constituţionale în situaţia în care nu a fost consultat şi inclus în procesul de avizare",a declarat Diaconescu pentru Mediafax

De asemenea, fostul ministru de externe s-a întrebat la Realitatea tv dacă România recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

 "Atunci când preşedintele Trump a anunţat o asemenea decizie, pentru că este o chestiune în timp pentru americani, de cel puţin 2 ani, Emanul Macron şi Angela Merkel au condamnat această abordare, a fost o discuţie încinsă la ONU. Văd că România are altă abordare. Probabil că aşa a rezultat din analize şi consultările cu partenerii noştri strategic. Ar mai fi o întrebare de pus. De regulă, aceste misiuni se află în capitală, misiunea principal[ diplomatică. Deci, înţeleg că România recunoaşte Ierusalimul ca fiind capitala Israelului", a  declarat Diaconescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel