Criminalii șoferului român, Gheorghe Tibil, ucis în Belgia, erau drogați, dar ar putea să scape de pedeapsă

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Apar noi detalii despre criminalii șoferului român, Gheorghe Tibil, ucis în Belgia.

Gheorghe Tibil a fost ucis de un capac de canalizare care a fost aruncat de pe un pod care supratraversa autostrada pe care românul conducea camionul alături de soția sa. Aceasta a reușit să oprească TIR-ul înainte să producă o tragedie și mai mare.

Recent, poliția belgiană a reușit să rețină cinci suspecți, care au fost identificați rapid, datorită martorilor care au trecut prin zonă în acea noapte. Suspecții erau drogați cu gaz ilariant (protoxid de azot), care provoacă efecte psihoactive. Aceștia au scos un capac de canalizare pe care l-au legat cu o curea și l-au suspendat deasupra autostrăzii. I-au dat drumul în momentul în care șoferul român a trecut cu TIR-ul pe sub pod.

Cum ar putea criminalii să scape de pedeapsă

Deocamdată nu este clar cine a decis să dea drumul capacului de canalizare care a spart parbrizul tirului și l-a omorât pe loc pe român. Doi dintre cei cinci tineri reținuți de poliția belgiană sunt minori și dacă se stabilește că aceștia ar fi avut rolul major în comiterea omorului, ar putea scăpa de pedeapsă pentru că nu pot fi trași la răspundere penal. În cazul cel mai rău pentru ei, ar putea primi o pedeapsă minimă, de reeducare într-un centru special dedicat, pe care l-ar părăsi în câteva luni. 

Toți tinerii care au produs această tragedie sunt originari din Andenne, în apropiere de Heron, acolo unde au și comis faptele. Indivizii nu s-au dus să omoare pe cineva, totul fiind o activitate ca între adolescenți, ale căror efecte sunt însă de neiertat. Efectele halucinogene ale gazului i-au împins spre fapte de necrezut. Suspendarea unui capac de canalizare deasupra unei autostrăzi foarte circulate ar fi putut duce la moartea mai multor persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel