Cozmin Guşă: Dacă vreţi să ne închideţi, venim pe câmpul vostru şi luptăm cu voi

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cozmin Guşă a declarat că demersul de înfiinţare al unui partid este unul foarte serios, dacă se doreşte în continuarea închiderea Realităţii TV.

 

"Au rămas astăzi oameni care militează, care nu vorbesc la televizor după ce au luat plicul cu bani, consultanţi care vin pro-bono, tocmai ca să lupte pentru această cauză a civismului. Pentru că asta am făcut noi, mass-media, am încercat mereu să activăm civismul. Civismul este acel fenomen care, între alegeri, este atent la sănătatea justiţiei, a domeniilor economice, a mediului de afaceri. Deci, avem dreptul oricând, noi cei din mass-media, fie că suntem activi, fie că suntem din când în când în calitate de consultanţi, să apărăm democraţia românească. Astăzi, faptul că suntem atacaţi, nu doar noi cei de la Realitatea, aţi văzut cum a făcut Dan Voiculescu, care a atacat nişte site-uri independente, unde nu vedem nişte şpăgari ordinari de care ne este ruşine. Astăzi când vorbim, faptul că suntem atacaţi până la extincţie, adică să nu mai existăm, să nu mai putem să vorbim, este un semnal de alarmă mare. Întrebarea este ce facem noi, fiecare din acest studio, mulţi din cei care ne privesc, mulţi dintre confraţi noştri, ar fi putut să aleagă liniştiţi să plece din România. Nu am plecat, am rămas aici, văzându-ne de viitor şi luptând mereu pentru asta", a explicat consultantul politic..

 "Acest demers este unul foarte serios. Mi-am pus mereu energia şi speranţele şi am pariat pe un posibil viitor preşedinte care ulterior a câştigat sau pe un partid, să fie convinşi că suntem bine pregătiţi pentru această luptă care e o luptă şi pentru vieţile noastră, dar e o luptă şi pentru cei care cred în noi. Astăzi, în mass-media, în Realitatea TV, cred mult mai mulţi oameni decât în acele partide politice care au doar o clientelă. De ce? Pentru faptul că am fost corecţi, pentru faptul că a fost mereu vizibil că nu avem un demers în urma căruia să câştigăm bani sau avantaje personale, ci un demers din care societatea progresistă din România, cea care plăteşte taxe, şi cea ce afară, Diaspora, care ne trimite bani şi susţine economia ţării, să poate să existe să se exprime şi să nu le fie ruşine de viaţa lor"

"Ce facem noi, asta o să facem, nu suntem laşi şi nu plecăm acasă. Şi dacă nu ne lasă să ne continuăm activitatea, atunci o să mergem să ne luptăm pe terenul lor şi cu mijloace la care ne pricepem mai bine decât ei, cu profesionişti devediţi, din câmpul public al dezbaterilor, care vorbesc în baza unor lecturi, unei expertize, unei cariere. Care este un mai bun examen decât asta? Să poţi să stai o oră, două, trei să răspunzi la întrebări, să nu greşeşti şi dacă greşeşti să recunoşti şi să vină altcineva să te contrazică. Asta este o dovadă de civism şi este un lucru care îmbunătăţeşte societatea", a spus Gușă.

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel