Gușă: Care este marele regret al românilor din Diaspora

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În ediția emisiunii  Realitatea Românească de sâmbătă seara, Cozmin Gușă a fost invitatul lui Octavian Hoandră, printre subiectele dezbătute fiind și cel al românilor din Diaspora.

"...Eu le sunt recunoscător şi acum profesorilor mei. Este o datorie a unui intelectual să încerce acest act constructiv de prozelitism, nu neaparat în a-ţi impune ideile, dar a-i ghidona pe cei mai tineri în baza lecturilor şi a experienţei în plus pe care o ai, să poată să mai ardă nişte etape" a dclarat consultantul politic.".

"Un tânăr poate să ardă nişte etape doar dacă te acceptă ca mentor. Mentorship-ul asta e o chestie care mie îmi provoacă mare satisfacţie. El lipseşte din societatea românească, pentru că din societatea românească a dispărut foarte mult, generozitatea. Noi am suferit foarte mult după 1989 pentru că mulți intelectuali care erau calificaţi din punct de vedere profesional, nu au fost şi generoşi.

Sunt partidele politice unde nimeni nu promovează aproape pe nimeni pe merit, unde unul chiar dacă are 70 de ani, tot el vrea să fie şef sau dacă promovează pe cineva, promovează pe unul care este doar ascultător, nu şi foarte inteligent sau să nu îl contrazică niciodată că atunci e bai. Societatea suferă şi valorile nu mai pot să iasă la suprafaţă sau se închistează şi nu mai pot să evolueze. Asta e şi motivul pentru care foarte mulţi oameni au plecat din România.

Sunt foarte mulţi oameni din diaspora care regretă că nu pot să îşi valorifice ideile pentru România. Cred că cel mai important capital pe care l-am pierdut este cel intelectual", a dclarat Gușă la Realitatea TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel