Cozi uriașe la ieşirea din România. Tirurile au de aşteptat zeci de minute pentru controlul de frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Tirurile care vor să iasă din România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat 90 de minute pentru controlul de frontieră.

 

 

Traficul la intrarea în municipiul Giurgiu este dirijat de poliţia locală, iar tirurile care vor să iasă din România prin punctul de frontieră Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu, scrie Agerpres. De asemenea, timpul de așteptare este de 90 de minute pentru controlul de frontieră, în cazul tirurilor care ies din România, în timp ce cele care intră au de asteptat 60 de minute.

Cu toate acestea, pentru autoturisme, timpul de așteptare este redus, de zece minute pe ambele sensuri.

"La nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, Bulgaria, timpii de aşteptare au crescut, având în vedere că ne aflăm în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, iar un număr mare de camioane s-a prezentat pentru control într-un timp foarte scurt. În prezent, activitatea de control la frontieră se desfăşoară la capacitate maximă. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare", a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Iuliana Butoi.

De asemenea, potrivit ITPF Giurgiu, în ultimele 24 de ore s-au prezentat pentru intrarea în România un număr de 1.186 de camioane, 366 de turisme, 328 de microbuze, şase autocare şi 2.457 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară un număr de 1.301 de camioane, 417 de turisme, 349 de microbuze şi 22 autocare cu un număr total de 3.142 de persoane.


Alertă de călătorie în Bulgaria. Se anunță cozi uriașe la graniță

 

În urmă cu o săptămână, Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o avertizare de călătorie valabilă pe 1 decembrie la punctele de trecere a frontierei către Bulgaria.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunță pe cetățenii români care vor tranzita teritoriul Republicii Bulgaria în perioada imediat următoare că există premisele ca, atât la intrarea, cât și la ieșirea prin punctele de frontieră bulgare să se creeze coloane mari de autovehicule cu turiști români, fapt ce va duce la timpi măriți de așteptare la trecerea frontierelor.

MAE a prezentat punctele în care s-ar putea forma cozi.

„·pe sensul de intrare în R. Bulgaria din R. Turcia prin PCTF Kapitan Andreevo - Kapikule, PCTF Lesovo;
·Hamzabeyli și, mai ales, prin PCTF Malko Târnovo - Derekoy, la controlul de frontieră și vamal (frontieră externă a Uniunii Europene) se pot forma coloane mari de autovehicule, ceea ce va conduce la înregistrarea de timpi considerabil măriți de așteptare;
·pe sensul de ieșire din R. Bulgaria către România prin PCTF Ruse, PCTF Durankulak sau PCTF Silistra, la controlul de frontieră (care include și controlul vinietei), vor putea fi înregistrați timpi măriți de așteptare, cu preponderență în cazul în care coloanele de autovehicule cu turiști români vor ajunge la frontiera cu România în mod compact și în același interval de timp”, au anunțat reprezentanții MAE.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel