Covrigi delicioși cu fructe confiate: Rețeta pas cu pas pentru o gustare perfectă!

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Covrigi delicioși cu fructe confiate: Rețeta pas cu pas pentru o gustare perfectă! / Foto: Captura Youtube
Covrigi delicioși cu fructe confiate: Rețeta pas cu pas pentru o gustare perfectă! / Foto: Captura Youtube

Covrigii cu fructe confiate sunt o gustare delicioasă și versatilă, perfectă pentru a fi savurată la micul dejun, la gustare sau ca desert. Aceste preparate aromate sunt simplu de preparat și pot fi personalizate cu fructe confiate după preferințele fiecăruia. 

Covrigii cu fructe confiate sunt minunați atât calzi, cât și reci, și pot fi păstrați timp de câteva zile într-un recipient ermetic. Savurați-i alături de un ceai cald sau o cafea și bucurați-vă de gustul lor delicios și de aroma inconfundabilă a fructelor confiate!

Iată o rețetă detaliată pentru a pregăti covrigi cu fructe confiate:

 

Covrigi cu fructe confiate - Ingrediente:

 

- 500 g făină albă

- 7 g drojdie uscată

- 250 ml lapte călduț

- 50 g unt topit

- 50 g zahăr

- un ou

- o linguriță de sare

- o linguriță de esență de vanilie

- Fructe confiate (cubulețe de portocală, lămâie, cireșe etc.)

- 100 g ciocolată neagră (opțional, pentru decor)

 

Covrigi cu fructe confiate - Rețeta pas cu pas

 

Începeți prin dizolvarea drojdiei în laptele călduț și adăugați o linguriță de zahăr. Lăsați amestecul să stea timp de 5-10 minute, până când drojdia se activează și începe să facă spumă.

Într-un castron mare, combinați făina cu restul de zahăr și sarea.

Faceti un mic crater în mijlocul făinii și adăugați drojdia activată, untul topit, oul și esența de vanilie.

Amestecați toate ingredientele până când obțineți un aluat omogen. Dacă aluatul este prea lipicios, adăugați puțină făină, iar dacă este prea uscat, adăugați puțin lapte.

Framântați aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină timp de aproximativ 5-7 minute, până când devine elastic și neted.

Întindeți aluatul cu un sucitor până când formați un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.

Tăiați aluatul în benzi lungi și înguste, apoi răsuciți fiecare bandă în forma unui covrig clasic. Puneți covrigii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ei pentru a se extinde în timpul coacerii.

Presărați fructele confiate pe covrigi, apăsând ușor pentru a le fixa în aluat.

Lăsați covrigii să se odihnească timp de încă 30-45 de minute, timp în care vor crește ușor.

Încălziți cuptorul la 180°C și coaceți covrigii timp de 12-15 minute sau până când devin aurii și fermi la atingere.

După ce au fost scoși din cuptor, lăsați covrigii să se răcească complet pe un grătar.

Dacă doriți, topiți ciocolata neagră și glasați covrigii cu ea pentru un plus de aromă și prezentare.

 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt                                         

 - https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g                                          

- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G                                          

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel