Coronavirus. Universitățile americane, apel către studenții lor din Europa: Întoarceți-vă acasă!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Mai multe universități americane, printre care și New York University (NYU) și-a anulat cursurile din campusurile din Europa şi îşi invită studenţii, printr-un email, să se întoarcă în SUA, din cauza coronavirusului, care face ravagii pe continent, informează AFP.

"Vrem cu calm, dar rapid, să-i ajutăm pe studenţii noştri să părăsească campusurile noastre din Europa", se indică în email-ul trimis astăzi şi adresat studenţilor din campusurile universităţii din Paris, Berlin, Praga şi Madrid.

Anunţul vine după decizia preşedintelui american Donald Trump, cu o zi înainte, de a le interzice europenilor intrarea în Statele Unite ale Americii.

Chiar dacă această măsură nu-i vizează pe cetăţenii americani, universitatea NYU, care şi-a suspendat cursurile în respectivele campusuri, explică că "aceste evoluţii sunt emblematice pentru schimbările rapide ale deciziilor guvernamentale". Echipele fiecărui campus vor ajuta studenţii să se organizeze, "dacă este necesar, rezervându-le călătoria".

 

Marile universități americane iau măsuri împotriva coronavirusului

 

La rândul său, Columbia University, tot din New York, îşi va contacta studenţii din Europa "luni" pentru a "găsi opţiunile în vederea unei întoarceri acasă în siguranţă".

Multe universităţi americane, cum ar fi Harvard, Princeton, Columbia, Berkeley, au decis să îşi suspende complet sau parţial cursurile faţă în faţă urmând ca acestea să se desfăşoare online, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel