Coronavirus. Decizie radicală: "Se suspendă transportul maritim și naval din Italia, Iran, China și Coreea de Sud"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

România suspendă transportul maritim sau naval din și spre Italia, Coreea de Sud, China și Iran. 

"Cei care vin din China, Iran, Italia, Coreea de Sud prin puncte de frontieră terestre sunt obligaţi la carantină pe raza judeţului de graniţă sau izolare la domiciliu. Vor completa o declaraţie pe propria răspundere. Se va comunica cetăţenilor români că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare este infracţiune şi se pedepseşte conform legii, instituindu-se şi carantina obligatorie", a spus ministrul de Interne.

"Se aplică prevederile şi pentru transportul maritim sau fluvial", a mai adăugat Marcel Vela.

Această decizie vine în completarea celei care suspendă suspendă total zborurile din și spre Italia.

"Operatorii aerieni au obligația de a comunica operatorilor români faptul că vor intra în carantină pe teritoriul României și își vor asuma această responsabilitate prin semnarea unei declarații pe propria răspundere. Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală", a spus Vela, duminică seara.

Vela a precizat că pasagerii își vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declarații pe proprie răspundere.

"De asemenea, se va comunica cetățenilor români faptul că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului Penal, instituindu-se măsura carantinei", a spus Vela.

Ministrul de Interne a mai spus că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei". În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de 3,5 tone.

"Se aplică prevederile de mai sus adaptate după caz și pentru transportul maritim sau fluvial. Măsurile adoptate se aplică până pe 31 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei", a mai spus Vela, potrivit Mediafax.

Marcel Vela, ministrul de Interne, şi Victor Costache, ministrul Sănătăţii, susţin la această oră o declaraţie comună de presă la sediul MAI. La conferinţă mai participă şi Raed Arafat, șeful DSU.

Conferința vine în contextul în care Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a fost convocat, duminică seară, la sediul MAI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel