Copiii din diaspora, invitați la un concurs unic de desene

Echipa Stiri Diaspora / 31 oct 2017 Salveaza PDF Comentarii
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Mai multe persoane aprind lumanari in memoria victimelor incendiului de la clubul COLECTIV din Bucuresti, in Piata Victoriei din Timisoara, duminica, 1 noiembrie 2015.
Concursul se adresează copiilor între 5 şi 10 ani, din familii mixte sau 100% româneşti, care s-au născut şi trăiesc în diaspora.

 

Proiectul, denumit ”România – 100 Rădăcini şi o privire către viitor”, este un eveniment online care se va desfăşura pe Facebook şi va consta într-un concurs de desene pentru copii, scrie Agenția de presă Diaspora Azi. După înscrierea desenelor în concurs va fi organizată o expoziţie care se va finaliza cu lansarea unui album colectiv de artă vizuală, album care va conţine 100 de lucrări ale copiilor care vor participa.

 

Concursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, din familii mixte sau 100% româneşti, care s-au născut şi trăiesc în diaspora, familiarizaţi cu elemente de identitate naţională a României

 

Se vor organiza cel puţin 2 expoziţii în comunităţile româneşti din Europa şi America. Cele mai bune 3 lucrări vor beneficia de o recompensă financiară.

 

Am stat de vorba cu Iuniana Daniela Popescu, una dintre iniţiatoarele acestui proiect, care ne-a dat câteva detalii suplimentare.

 

Spuneţi-ne care este scopul acestui proiect?

 

Una din cele mai puternice identităţi, atât la nivel individual cât şi la nivel de grup sau comunitate, rămâne identitatea naţională. În contextul în care România va aniversa în 2018, cel mai important moment din istoria ţării, 100 de ani de la momentul Marii Uniri ce a adus cu el înfiinţarea României Mari, proiectul doreşte a avea ca principal scop cunoaşterea, promovarea, păstrarea, conservarea şi valorificarea identităţii naţionale  româneşti în rândul copiilor născuţi şi crescuţi în diaspora.

 

Prezentaţi-ne în linii mari proiectul.

 

Proiectul se adresează tututor copiilor de români din diaspora cu vârste curpinse între 5 şi 10 ani, născuţi şi crescuţi în afara graniţelor României. Lor le lansăm invitaţia de a se implicat în proiect prin desene proprii, care să surpinda elemente de identitate naţională românească, ca expresie a caracterului naţional, raportate la limba, cultură, obiceiurile, tradiţiile, cutumele naţionale specifice şi alte elemente de identitate.

 

Desenele se vor posta pe pagina de facebook a evenimentului, de părinţii copiilor, în timp real, în format foto  – JPG – în următoarele condiţii:

 

–           Lucrarea/ desenul trebuie realizat de copii între 5 şi 10 ani;

–           Desenul va intra în concurs dacă va fi identificat, prin consemnarea de către unul dintre părinţii copilului ce a realizat desenul, a prenumelui copilului  şi oraşul în care acesta locuieşte. Informaţia va fi poziţionată în cadrul desenului în colţul din dreapta jos, după modelul (Harris, 5 ani – Chicago sau Gabriela, 7 ani – Roma)

 

Mai multe detalii pe Agenția de presă Diaspora Azi.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24