CONFRUNTARE între eleva care a protestat la simulare și Ecaterina Andronescu (VIDEO)

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andreea Varga, eleva care a prostestat la simularea bacalaureatului, s-a întâlnit cu Ecaterina Andronescu, la Satu Mare. Eleva nu s-a lăsat intimidată de prezența ministrului educației și nu a ezitat să o confrunte.  

Ecaterina Andronescu a prezentat proiectul noii legi care se află în dezbatere în această perioadă. Apoi, eleva care a participat la protestul #foaie goală a vrut să îi adreseze întrebări ministrului. 

Tânăra a vrut să știe ce se poate face cu programa școlară care este foarte încărcată în acest moment. În replică, Ecaterina Andronescu a recunoscut că "trebuie schimbată". 

„Pe fond cred că ai dreptate, trebuie schimbată programa şcolară, dar nu o putem face în timpul anului. Nu o putem face în interiorul unui ciclu de învăţământ. Ce putem face acum şi am început deja este să găsim mecanismul prin care programa ceea complicată este transformată de către profesor într-o manieră pe care el o înţelege şi devine mai atractivă. Ne propunem să aerisim dacă se poate spune așa programa, adică să simplificăm programa, să o adaptăm la ideea că școala nu este singura sursă de informație pentru elevi, pentru că acum un elev are mult mai multe informații decât acum 10 ani , și să încercăm să schimbăm predarea ca ea să devină mai atractivă. Cum? Păi, iată, digitalizarea este una dintre soluții. Pentru că digitalizarea îl obligă pe profesorul care are o tablă inteligentă și resursa educațională deschisă pe care o poate selecta de pe net să vină în fața clasei cu o lecție predată potrivit achizițiilor anterioare ale elevului", a spus Ecaterina Andronescu.

Eleva nu s-a lăsat intimidată

 

Andreea nu s-a lăsat intimidată și a continuat seria de întrebări, unele chiar incomode pentru ministru.

„Legat de digitalizare, de introducerea unor table multifuncționale, credeți că asta e prioritatea noastră acum având în vedere că avem școli în țară care au toaleta în curte, care nu au încălzire, care nu au condițiile necesare pentru ca un elev să studieze acolo?", a întrebat ea.

Ecaterina Andronescu i-a spus că în acest an s-au alocat fonduri pentru rezolvarea problemei grupurilor sanitare la nivelul întregii ţări.

Ministrul Educației a vrut să o felicite pe elevă pentru scrisoarea ei, dar nu a ezitat să spună că tânăra este "ușor rebelă". 

"Cred că ești un copil inteligent, ești un copil ușor rebel, și lucrurile acestea se câștigă odată cu anii pe care vrei sau nu vrei tot îi adaugi. Te felicit pentru scrisoare și îți recomand să-ți folosești inteligența pe care ți-a dat-o Dumnezeu într-o evoluție profesională pe care poți să o obții și să o așezi la cotele cele mai înalte", a mai spus ministrul.

Confruntarea dintre cele două a avut loc în Satu Mare, la o întâlnire a ministrului cu profesori, directori ai unităţilor de învăţământ, inspectori şcolari, reprezentanţi ai mediului de afaceri, părinţi şi primari despre modificarea legilor din Educaţie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel